ESCI-UPF

Confinament saludable

Mousse de maduixa

Mousse de maduixa
Mousse de maduixa. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

La més vermella i aromàtica de totes les fruites… avui us portem unes postres a base de maduixa! És un dels fruits més rics en ferro i amb molt de magnesi, de funció antioxidant, és una gran font de vitamina C i K. Ajuda en casos de problemes cardiovasculars, artritis i diabetis. És un aliment molt indicat en cures de remineralització i en el tractament de dèficits nutricionals gràcies a l’aportació de potassi, calci, fòsfor, manganès, coure i silici.

Per donar-li forma de mousse a la maduixa, hem d’afegir agar-agar, una curiosa gelatina natural que trobem en els supermercats. És molt hidratant i favorable al trànsit intestinal pel seu alt contingut de fibra. A més és saciant, molt lleugera i refrescant.

Combinarem la fruita amb formatge fresc o bé iogurt natural. Tindrem unes postres molt senzilles i fetes en només 5 minuts, però haurem de deixar-ho reposar almenys 4 hores.

Ingredients [per a 3 persones]:

  • 250 g maduixes

  • 250 g formatge fresc batut desnatat

  • 2 ml essència de vainilla (opcional)

  • 1 g agar-agar

Instruccions:

  • Primer llevem la cua de les maduixes per pesar-les, les netegem i les posem a la batedora.

  • Un cop triturades hi afegim el formatge fresc i l’agar-agar i tornem a triturar.

  • Podem servir-ho amb fruites del bosc per sobre i ja està llest!

Per compensar la senzillesa de la recepta, pugem una mica la intensitat de l’esport. Us portem una classe de GAP, per fer glutis, abdomen i cames!

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you