ESCI-UPF

Confinament saludable

Amanida de cigrons i amanida d’alvocat

amanida cigrons i alvocat
Amanida d'alvocat i amanida de cigrons. / Foto: Patricia Pino

Ara que ve el bon temps són milers els tipus d’amanides que podem menjar. Avui us en portem dues, una de cigrons i l’altra d’alvocat, per encarar el cap de setmana de forma saludable. I no ens oblidem de l’activitat física!

Els cigrons són un llegum indispensable a la nostra cuina tradicional i no és per menys: el seu contingut d’hidrats de carboni d’absorció lenta evita el desequilibri dels nivells de sucre i ens aporten una energia constant i, a més, ajuden a combatre el cansament després d’esforços físics! Tenen molts minerals com el ferro, el fòsfor i el magnesi.

L’alvocat és conegut per tenir greixos, però són saludables. A més està carregat de minerals i vitamina C, i gràcies a la vitamina B regula el sistema nerviós.

Si feu la recepta amb cigrons cuits no us donarà ni 10 minuts de feina. D’altra banda, si voleu cuinar-los necessitareu 20 minuts o 2 hores, depenent del mètode que escolliu per coure’ls. Qualsevol opció és bona. Fer l’amanida d’alvocat són només 5 minuts!

Ingredients amanida de cigrons [2 racions]:

 • 160 g cigrons

 • ½ pebrot verd

 • ½ pebrot vermell

 • ½ pastanaga ratllada

 • 1 ou

 • ½ ceba

 • All en pols

 • Pebre negre

 • Oli d’oliva verge extra

Ingredients amanida d’alvocat:

 • ½ alvocat

 • 50 g ruca

 • 50 g espinacs frescos

 • 5 tomàquets cherry

 • ½ pastanaga ratllada

 • Formatge de cabra al gust

 • Oli d’oliva verge extra

 • Orenga

 • 10 g nous

 • Sal

Instruccions per a l’amanida de cigrons:

 • Podem fer servir cigrons cuits o cuinar-los. Per fer els cigrons els hem de posar entre 8 i 12 hores (la nit abans) en remull en un bol amb abundant aigua perquè quedin coberts (amb el triple d’aigua que de cigrons)

 • L’endemà escorrem els cigrons i els passem sota l’aigua freda per netejar-los amb cura de no trencar-los o fregar-los en excés. Després ja podem posar l’olla al foc amb els cigrons coberts d’aigua (que sobrepassi dos dits els cigrons)

 • Si fem servir una olla ràpida (a pressió), la posem a foc mig-baix, la tanquem i quan apareguin les dues anelles vermelles, baixem una mica el foc (suficient perquè mantingui tot el temps les dues anelles visibles). Deixem que es cuinin durant 15 minuts, després apartem l’olla del foc i esperem que baixi la pressió i no es vegi cap anella vermella abans d’obrir-la. Acostuma a trigar 20-25 minuts

 • En cas d’utilitzar una olla tradicional, necessiten cuinar-se 1 hora i mitja, fins que veiem que queden tendres, amb el foc mig perquè es cuinin lentament. Podem anar remenant de tant en tant, sempre amb cura de no trencar-los

 • Abans que s’acabin de fer, podem posar a bullir l’ou. Primer el cobrim d’aigua freda. Després els posem al foc i, quan comenci a bullir, abaixem el foc i comptem uns 10 minuts aproximadament. Sense tapar-lo, apaguem el foc i submergim l’ou en aigua freda per tallar la cocció

 • Finalment, netegem i tallem les verdures a daus petits. Quan estiguin els cigrons cuits, els escorrem bé, els posem al plat i afegim els pebrots, la pastanaga, l’ou, la ceba, el pebre i all en pols

 • Ho amanim amb una mica d’oli i… llest per menjar!

Instruccions per a l’amanida d’alvocat:

 • Posem en un plat la ruca i els espinacs frescos nets

 • Partim un alvocat i li traiem la polpa de la meitat que no té l’os, el tallem a trossos i afegim al plat

 • Netegem i tallem els tomàquets

 • Pelem la pastanaga i la ratllem per sobre

 • Tallem 3-4 rodanxes de formatge de cabra i hi afegim un grapat de nous trencades a trossos petits

 • Afegim orenga, una mica de sal i oli d’oliva verge extra

Us animeu amb una nova rutina per treballar els abdominals?

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you