ESCI-UPF

Confinament saludable

Mini pizzes d’albergínia

mini pizzes d'albergínia
Mini pizzes d'albergínia. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

La pizza sense pa és possible! Si ja esteu cansats de cuinar o menjar la pizza tradicional, us portem aquestes mini pizzes per picar amb una base feta únicament amb albergínia, però si us animeu, podeu fer servir altres verdures, com ara el carbassó.

L’albergínia és una hortalissa composta principalment per aigua, que la fa ser lleugera. És diürètica, antioxidant, redueix el colesterol i afavoreix el sistema nerviós. També és coneguda per ser beneficiosa per la seva resistència a les malalties en general.

Tot i els pocs ingredients que requereix aquesta recepta, el sabor és excepcional i calen 45 minuts de cuina.

Ingredients [2 persones]:

 • 1 albergínia

 • 1 ceba

 • 1 gra d’all

 • 150 g tomàquet fregit amb oli d’oliva

 • Mozzarella

 • Oli d’oliva verge extra

 • Sal

 • Pebre negre

 • Orenga

Instruccions:

 • Primer tallem l’albergínia a rodanxes d’un centímetre de gruix aproximadament. Les col·loquem en una safata de forn, hi posem sal i pebre i un raig d’oli d’oliva. Les posem al forn calent, a 180ºC, durant uns 30 minuts.

 • Mentre es cuinen les albergínies, tallem i piquem la ceba i el gra d’all.

 • Escalfem oli d’oliva en una paella i fregim la ceba 2 minuts. Afegim llavors l’all i el tomàquet.

 • Remenem, assaonem amb sal i pebre i deixem al foc (a intensitat baixa) uns 10 minuts.

 • Retirem les albergínies del forn i les recobrim amb la salsa de tomàquet que acabem de fer, posem per sobre trossets de formatge mozzarella i ho tornem a posar al forn 10-15 minuts.

 • Quan s’hagi desfet la mozzarella, parem el forn, deixem refredar fora i llest!

Si bé aquestes mini pizzes no porten els greixos de la pizza tradicional, hem de seguir amb els exercicis per estar en forma! Avui us deixem aquest repte de 7 minuts per al greix abdominal, no us ho perdeu.

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you