ESCI-UPF

Confinament saludable

Galetes d’avena, plàtan i xocolata

galetes d'avena
Galetes d'avena, plàtan i xocolata. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

Sense cap tipus de farina, ni ous ni mantegues, podem aconseguir unes bones galetes! Com? Només amb una base d’avena i plàtan, us portem aquesta recepta per cuinar en menys de 20 minuts.

No només substituirem les galetes de producció industrial, sinó que ens aportaran múltiples beneficis per a l’organisme com el potassi i el magnesi del plàtan, juntament amb les vitamines del grup B essencials per aportar-nos energia. Així com l’avena, rica en fibra i el cereal amb més proteïna, que conté també fòsfor, magnesi i ferro, i vitamines del grup B i E, amb propietats antioxidants i antiinflamatòries.

Per complementar aquesta galeta, podem afegir xocolata negra que porta vitamina A i B, bones per al cervell, amb propietats antioxidants i que ajuda contra la fatiga. I també coco ratllat, antioxidant i amb vitamines del grup B, C i E i ric en minerals com el potassi i el fòsfor.

Amb els següents ingredients en surten entre 4 i 6 unitats, depenent del volum i la mida que li donem.

Ingredients [6 unitats]:

 • 1 plàtan madur

 • 60 g flocs d’avena

 • 1 cullerada de canyella

 • 1 tros de xocolata negra (mínim 75% cacau)

 • 40 g coco ratllat (opcional)

Instruccions:

 • Pelem el plàtan i el posem en un bol. L’aixafem amb una forquilla fins que quedi triturat.

 • Afegim els flocs d’avena, el coco i la cullerada de canyella i ho mesclem bé. La quantitat d’avena dependrà de la mida del plàtan, per tant, si cal, podem anar afegint-hi flocs fins aconseguir tenir una massa consistent.

 • Trenquem la xocolata sobre una superfície dura. Ho piquem bé perquè quedin trossos petits i ho afegim al bol.

 • Barregem fins que quedi ben lligat.

 • Agafem una mica de la massa amb ajuda d’una cullera i li donem forma de galeta amb les mans. Fem el mateix amb la resta de la pasta. (El nombre d’unitats de galetes dependrà de la mida que li donem i del pes del plàtan).

 • Posem paper de forn a la safata del forn. A mesura que anem fent les galetes, les hi col·loquem.

 • Posem la safata al forn a 180º durant 10-15’, fins que veiem que han agafat consistència i un color daurat, però que quedin blanes, toves.

 • Les deixem refredar fora del forn i ja estan llestes per menjar!

Per als qui tingueu ganes de festa no us podeu perdre aquesta classe de zumba! 

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you