ESCI-UPF

Confinament saludable

Col amb fesols

Col amb fesols
Col amb fesols. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

El fesol o mongeta blanca és un llegum i un dels aliments amb més fibra que podem incloure en la nostra dieta pels seus beneficis nutricionals, sobretot perquè afavoreixen la digestió i el bon trànsit intestinal. La seva fibra fa que ens sentim saciats i el contingut en ferro ajuda a portar l’oxigen per tot el cos, augmentant l’energia i el ritme del metabolisme. També són una bona font de calci, fòsfor i magnesi.

Combinarem el llegum en aquesta recepta amb la col, una verdura amb alts continguts de nutrients essencials. És una bona antioxidant i és una font important de vitamina C (antigament es cuinava molt durant els hiverns per substituir les fruites que no eren de temporada), afavoreix l’assimilació del ferro, vitamina A i vitamines del grup B, i aporta minerals com el calci i el fòsfor (per protegir el sistema immunològic). A més, la podem trobar en múltiples varietats: col llombarda, bròquil, coliflor, col verda, cols de Brussel·les, col romanesco… Qualsevol és una bona opció per a la cuina!

Trigarem uns 50 minuts per a tenir aquesta recepta al plat i a punt.

Ingredients [2 racions]:

 • 2-3 cullerades de fesols o ½ pot de fesols en conserva

 • ½ col

 • 1 patata

 • 1 all laminat

 • Oli d’oliva verge extra

 • Sal

 • Pebre negre

Instruccions:

 • Posem una olla amb aigua al foc, hi tirem sal i oli i esperem que comenci a bullir. Llavors hi aboquem els fesols i els deixem durant 45 minuts (si ho fem amb una olla exprés, només caldran entre 15-18 minuts; i si són en conserva els afegirem directament a la paella).

 • Posem una altra olla a bullir, també amb sal i oli. Pelem la patata i tallem mitja col. Quan l’aigua bulli, les afegim i deixem que es cuinin 20 minuts.

 • Un cop ho tenim tot bullit i escorregut, posem a escalfar un raig d’oli d’oliva en una paella i fregim l’all laminat. Després hi afegim les verdures i els fesols aixafats prèviament amb una forquilla. Remenem per a què quedi tot ben lligat i que s’acabi de cuinar.

 • I ja ho podem servir!

Per seguir el ritme us deixem un entrenament de mitja hora de cardio amb exercicis ben variats, us ho perdreu?

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you