ESCI-UPF

Confinament saludable

Batut verd de fruita i verdura

batut verd
Batut verd de fruites i espinacs. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

El batut de fruites i verdures és una bona opció per portar una bona alimentació, però s’ha de consumir com a complement del menjar o com a refresc, mai per substituir l’alimentació.

Els nabius porten nutrients per reforçar el sistema immunitari i protegeixen la salut del cor, el sistema digestiu i el cervell. Amb els espinacs estarem afegint la verdura número 1 en contingut de vitamines i minerals, que ajuden a prevenir malalties o millorar l’anèmia, el colesterol, la hipertensió, els problemes digestius i el sobrepès. També ajuden contra l’envelliment i a millorar la vista.

La taronja és una bona opció per evitar infeccions i omplir-nos d’energia, i és que a la Xina la consideren un símbol de bona fortuna, aporta vitamina C, és una bona antioxidant i conté vitamines del grup B que reforcen el sistema immunitari. La poma, antiinflamatòria, amb vitamina C i E, baixa el colesterol i el sucre en sang. És una fruita el consum de la qual està associat a un menor risc de patir moltes malalties i és que recordeu la dita: “An apple a day keeps the doctor away”.

No poden faltar les propietats antioxidants del kiwi, que facilita el trànsit intestinal i evita l’estrenyiment, amb la mateixa vitamina C que conté la taronja. Per tant, reforça també el sistema immunològic. I l’ametlla, un fruit sec molt nutritiu, rica en proteïnes i minerals, amb vitamina E antioxidant.

Fer aquesta recepta no ens porta ni 5 minuts (per 1 persona o dues racions més petites).

Ingredients [1 ració]:

  • 5 g nabius

  • 30 g espinacs

  • ½ taronja

  • ½ poma

  • 1 kiwi

  • 20 g ametlles crues

Instruccions:

  • Pelem el kiwi i la mitja taronja.

  • Netegem la mitja poma, els nabius i els espinacs i els afegim a la batedora.

  • Posem també les ametlles i ho triturem tot junt.

  • Ho posem al got i llest per beure!

Per mantenir-nos en forma i aprofitar l’energia del batut, continuem amb les rutines d’exercici. En aquesta ocasió, 20 minuts de full body. 

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you