ESCI-UPF

Confinament saludable

Amanida amb vinagreta de cibulet

Amanida de cibulet
Amanida amb vinagreta de cibulet. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

Després de tastar la vinagreta de cibulet, veureu com s’ha acabat menjar sempre les amanides amb oli i vinagre! El cibulet és un condiment del gènere de la ceba que aporta un sabor únic i especial que ressalta el sabor dels aliments. A més, les seves propietats són ben variades: és una gran font d’aigua, antioxidant i porta vitamines (C, A i K), fibres i minerals (potassi, calci i fòsfor).

Les varietats per escollir les fulles verdes del plat també són múltiples. En aquest cas, nosaltres hem optat pels espinacs frescos, la ruca i els canonges. Amb els espinacs obtindrem vitamines A, C, E, K, B6, B2 i B1, àcid fòlic i antioxidants. Els canonges aporten vitamines A, C i E, àcid fòlic i ferro. I de la ruca agafarem vitamines del grup B, C, E i K, i minerals com el potassi, el magnesi i el fòsfor. Per què escollir-ne una quan podem tenir-les totes?

Amb només 5 minuts de preparació i la riquesa del cibulet, menjareu amanida cada dia!

Ingredients [4 racions]:

 • 150 g espinacs frescos

 • 200 g ruca

 • 200 g canonges

 • 75 g tomàquets cherry

 • Formatge de cabra

Per a la vinagreta:

 • 100 g oli d’oliva

 • 1 cullerada de suc de llima

 • 1 cullerada de sal

 • Pebre negre

 • Cibulet picat

Instruccions:

 • Disposem les fulles verdes sobre un plat i netegem i tallem els tomàquets cherry per posar-los a sobre. Al capdamunt hi posem el formatge de cabra.

 • Posem a la batedora tots els ingredients per fer la vinagreta (espremem mitja llima i tallem el cibulet a talls petits). Triturem uns segons, fins que veiem que s’ha fet una mescla homogènia i líquida. No patiu si el cibulet no queda del tot triturat.

 • Afegim la vinagreta sobre l’amanida i ja està a punt!

 • Si ens sobra vinagreta, la podem guardar a la nevera sense problema. Ens aguantarà uns dies!

L’amanida d’avui és lleugera, però això no treu que hem de fer exercici. Us animeu amb una classe de kick boxing? Són exercicis molt dinàmics i entretinguts, i en teniu per més de mitja hora!

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you