ESCI-UPF

Confinament saludable

Truita de carxofa sense ou

truita carxofa sense ou
Truita de carxofa sense ou. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

És possible fer una truita sense ou? Aquí teniu la resposta! Només cal farina de cigrons, que té una textura similar a la de l’ou. És una farina molt rica en vitamines del grup B, A, E i C, i en omega 6, ferro i fibra.

La carxofa és antiinflamatòria i antioxidant gràcies a la vitamina A i la vitamina C. Ajuda a mantenir els nivells de colesterol ADL en sang, redueix els nivells de triglicèrids, és un diürètic potent contra la retenció de líquids, té un efecte depuratiu sobre el ronyó, combat l’estrenyiment i és una bona aliada en les dietes diabètiques per la seva presència d’insulina (un hidrat de carboni que es converteix en fructosa). Tot i que aquestes propietats sempre seran beneficioses depenent de la salut de cada persona.

En els ingredients de la truita, s’obre l’habitual debat “amb ceba o sense”. Escolliu vosaltres! Es cuina exactament igual que una truita normal, sense cap dificultat extra, i en només 20 minuts! Amb aquesta recepta surt una truita petita, de dues racions.

Ingredients [2 racions]:

 • 3 cullerades soperes de farina de cigrons

 • ½ got d’aigua

 • 1 patata

 • 2 carxofes

 • 1 ceba

 • All en pols

 • Sal

 • Oli d’oliva verge extra

Instruccions:

 • Posem una paella al foc amb oli d’oliva. Pelem i tallem la patata i la ceba, i les carxofes les tallem a trossos ben petits.

 • Quan l’oli està calent, hi aboquem tot el que hem tallat.

 • Fregim la ceba, les carxofes i la patata, tal com ho faríem amb la truita d’ou. Afegim un pessic d’all en pols i una mica de sal.

 • Mentre tenim aquests ingredients al foc, preparem una mescla de la farina de cigrons amb quasi la mateixa quantitat d’aigua. Ho batem amb una forquilla fins que quedi ben lligat i homogeni (igual que si batéssim ous).

 • Quan la patata, la carxofa i la ceba estiguin fetes, hi aboquem la mescla de farina de cigrons i aigua.

 • Mesclem una mica perquè es barregin bé els ingredients i deixem reposar fins que estigui fet. Després la tombem com faríem habitualment.

 • Quan estiguin fetes les dues bandes, parem el foc i ja la podem emplatar.

Si després de dues setmanes de preparació a casa algú s’anima, us portem una hora sencera d’exercicis per activar i cremar greixos de totes les zones del cos.

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you