ESCI-UPF

Confinament saludable

Lluç amb verdures al vapor

lluç i verdures al vapor
Lluç amb verdures al vapor. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

Si esteu pensant en un plat lleuger, sa i ràpid, és aquest d’avui! La cuina al vapor ens dóna la possibilitat d’un nou sabor al nostre plat sense que perdi les propietats i, a més, és ràpid de cuinar. És important, en aquest cas, tenir una vaporera. Si no en tenim, podem utilitzar un colador per posar sobre l’olla, l’important és que l’aigua no toqui els aliments.

El lluç és un peix blanc que aporta molts nutrients i vitamines beneficioses per al nostre organisme. És un aliment magre amb pocs greixos i un alt nivell proteic i conté minerals com el magnesi, el fòsfor i el zinc.

Sabíeu que el pebrot vermell ja el cultivaven a l’Amèrica del sud entre l’any 5.200 i el 3.400 abans de Crist? També forma part del gran llistat d’aliments que Colon va portar cap a les nostres terres. El pebrot és una de les millors fonts de vitamina C (el triple que les taronges!), i un bon antioxidant amb vitamines A, E i B6. Gràcies a les seves propietats ens protegeix la vista, l’aparell digestiu i el sistema cardiovascular.

I afegirem al nostre plat els hidrats de carboni de la patata, amb efectes positius sobre la pressió arterial i amb efecte antiinflamatori.

En uns 20 minuts tindrem el plat a punt, podeu afegir més o menys ingredients depenent les racions necessàries, però amb els que us donem teniu per 1 bona ració.

Ingredients [1 persona]:

 • 2 filets de lluç

 • ½ pebrot vermell

 • ½ patata

 • ½ ceba

 • Oli d’oliva verge extra

 • Orenga

 • Sal

 • Pebre negre

Instruccions:

 • Posem una olla amb 2 dits d’aigua al foc i la tapem

 • Mentre es comença a escalfar l’aigua, netegem i tallem el pebrot a tires de poc gruix. Pelem i tallem la ceba, i pelem i tallem la patata a rodanxes de 0’5 cm

 • Posem sal i orenga a l’aigua (també hi podem tirar ½ pastilla de caldo de peix si li volem donar més sabor)

 • Posem la vaporera dins l’olla i hi posem un raig d’oli d’oliva, després hi col·loquem el peix i les verdures a sobre (el peix a un costat i les verdures a l’altre perquè tot es cogui bé). I ho tapem

 • En 10 minuts amb l’aigua bullint ja estarà llest! Si veiem que les verdures es fan abans, les podem treure i deixar que s’acabi de fer el lluç

Aquest vapor no ens estalvia de fer una mica d’exercici. Vinga, que només són 7 minuts de rutina variada d’abdominals!

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you