ESCI-UPF

Confinament saludable

Postres de iogurt i fruites

iogurt i fruites
Iogurt amb fruites. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

La base d’aquest plat és iogurt natural mesclat amb nabius, que li donen un color cridaner, aporten al iogurt els seus nutrients per reforçar el sistema immunitari i protegeixen la salut del cor, el sistema digestiu i el cervell. A més, se’l considera l’aliment amb més poder antioxidant. I per tots aquests aspectes positius, els investigadors han passat a anomenar-la “la fruita del segle XXI”. Els podem trobar al mercat de diferents maneres: frescos, congelats, dessecats i envasats.

D’altra banda, tenim també la maduixa, una fruita amb molt d’èxit al nostre país. Les millors collites són les de Huelva i el Maresme, així com les d’Extremadura i València. És un dels fruits més rics en ferro i amb molt de magnesi, és una gran font de vitamina C i K. Ideal en casos de problemes cardiovasculars, artritis i diabetis, i ajuda a la prevenció del càncer.

Tot i tenir el nostre conegut plàtan de Canàries, aquesta fruita té els seus orígens al sud-est asiàtic i es va arrelar ràpidament a l’Índia. Imagineu si n’és de bo, que el van considerar una ofrena a les seves divinitats i un gran aliment per mantenir sans el cos i la ment. Es diu que Alexandre el Gran el va portar al Mediterrani al segle VII. En canvi, a les Canàries, no hi va arribar fins al segle XV, des de Guinea, amb la colonització. Els sucres del plàtan es transformen en energia i fan que sigui un aliat de moltes dietes, a més, ajuda a recuperar forces i la seva quantitat de potassi redueix la hipertensió arterial.

Finalment, el kiwi. Els experts recomanen menjar-ne cada dia, i no és d’estranyar: facilita el trànsit intestinal i evita l’estrenyiment. Les seves propietats antioxidants també prevenen el càncer i és convenient per als qui tenen diabetis. Tot i que els alts continguts de vitamina C sempre han estat associats a la taronja, el kiwi en té les mateixes! Per tant, reforça també el sistema immunològic.

Per potenciar i adornar aquest plat, podem afegir-hi flocs d’avena (el cereal amb més proteïna) i, en aquest cas, hi podem posar altres llavors com, per exemple, les de rosella (que aporten molts minerals essencials per a l’organisme).

Aquesta recepta no us traurà més de 5 minuts i la podeu fer tant per esmorzar com per berenar o de postres.

Ingredients:

 • Nabius (al gust)

 • 1 plàtan

 • 3 maduixes

 • 1 kiwi

 • 200g iogurt grec natural

Instruccions:

 • Posem els nabius (amb un petit grapat n’hi haurà prou) a la batedora, i triturem fins que quedin ben desintegrats. Ho barregem amb el iogurt dins d’un got i un cop mesclat, ho tirem al plat.

 • Pelem el plàtan i el tallem a rodanxes.

 • Netegem i tallem les maduixes.

 • Pelem i tallem el kiwi a rodanxes.

 • Ho posem tot a sobre del iogurt.

 • Tirem per sobre una mica d’avena i les llavors de rosella (compte, no us passeu!)

 • I ja està llest per menjar!

Avui us portem una altra rutina d’exercicis variats per fer cames, glutis i múscul. Només necessiteu 15 minuts!

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you