LCA4Climate

La COVID-19 ajorna fins al 2021 la Cimera del Clima COP26

  • 02/04/2020
  • 1 min reading time
La COVID-19 ajorna fins al 2021 la Cimera del Clima COP26
Foto: PxHere

La Cimera del Clima COP26 de Nacions Unides, prevista pel 9 al 18 de novembre d’aquest any a Glasgow, Escòcia, ha quedat ajornada a 2021 a conseqüència de la pandèmia de coronavirus que ja afecta mig món; segons ha anunciat el govern britànic.

La decisió, segons s’expliquen al seu web, ha sigut acordada el dimecres 1 d’abril pels responsables de l’ONU, el govern britànic i els seus socis italians. “A la llum dels efectes mundials en curs de COVID-19, ja no és possible celebrar una ambiciosa i inclusiva COP26 al novembre de 2020”, han dit.

“El món s’enfronta actualment a un repte mundial sense precedents i els països estan centrant encertadament els seus esforços en salvar vides i lluitar contra COVID-19. Per això hem decidit reprogramar la COP26”, ha dit el president de la COP26 i Secretari d’Estat de Negocis, Energia i Estratègia Industrial, Alok Sharma.

En aquesta línia, especialment paradigmàtic és el fet de que aquesta setmana el govern escocès ha anunciat que el recinte SEC arena, on se celebrarà la COP26, es convertirà en un hospital de campanya per fer front als casos de COVID-19.

Mentrestant, la lluita climàtica no s’atura i la directora general de la Fundació Europea de Clima i arquitecta de l’Acord de París, Laurence Tubiana ha assenyalat que “la Presidència del Regne Unit i tots els governs han d’aprofitar aquest temps per dissenyar plans de recuperació i transició resilients que considerin el clima, la biodiversitat, el desenvolupament i la justícia social de manera integrada”.

L’última Cimera del Clima (COP25) es va celebrar el passat desembre a Madrid i va comptar amb la participació d’investigadors de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i representants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a observadors acreditats per a posar la ciència al servei de la presa de decisions.

We also recommend you