ESCI-UPF

Confinament saludable

Batut i entrepà vegetal

batut i entrepà
Batut de fruites i entrepà vegetal. / Foto: Patricia Pino

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

Si després de tants de dies de confinament ha arribat el punt que ja no sabeu si fer un entrepà o una amanida, què millor que una fusió! En aquest cas amb un pa 100% saludable, només amb tres productes, però amb moltes propietats.

La ruca porta vitamina C (per reforçar el sistema immunitari), vitamina K (per evitar malalties cardiovasculars) i amb poques calories té un efecte saciant. Gràcies al potassi, magnesi i fòsfor, ajuda al bon funcionament del nostre organisme. El conegut tomàquet de la nostra dieta mediterrània és un perfecte aliat del cor, antioxidant i amb un efecte anticancerigen i que enforteix els ossos, gràcies a la vitamina E i moltes vitamines del grup B.

A més, li afegim un dels productes que es va obrint pas en la nostra dieta i que ja es cultiva a les nostres terres: l’alvocat, el substitut perfecte de les margarines industrials. Si bé és conegut per tenir greixos, aquestes són saludables, i està carregat de minerals, vitamina C i gràcies a la vitamina B, regula el sistema nerviós.

No és recomanable substituir el menjar per un batut, però sí que és una bona opció, sobretot si és casolà, per acompanyar el nostre plat i com a alternativa a les begudes industrials. En aquest cas, us proposem un batut carregat de vitamines, fibres i minerals: la pastanaga, diürètica; la poma, antioxidant i antiinflamatòria; i el mango, ajuda a millorar la memòria, ideal ara que estem en temps d’exàmens!

Aquesta recepta és per a 1 persona i només necessitarem una batedora i 5-10 minuts de temps.

Ingredients per a l’entrepà:

 • 2 llesques de pa d’espelta integral 100%

 • 3 tomàquets cherry

 • Ruca

 • ½ alvocat

Ingredients per al batut:

 • 1 pastanaga

 • ½ mango

 • 1 poma

 • 1 llimona

 • 1 taronja

Instruccions:

 • Pelem la pastanaga, mig mango i netegem la poma. Després tallem a trossos els 3 ingredients, els posem a la batedora i hi afegim el suc de la llimona i de la taronja. En menys de 3 minuts estarà llest.

 • Mentre es fa el batut, podem preparar l’entrepà. Només cal posar la ruca i els tomàquets tallats sobre una llesca, untar l’altra llesca amb l’alvocat, amanir amb un raig d’oli d’oliva verge extra i ajuntar les 2 llesques.

Si sempre heu volgut provar el zumba però us costa seguir el passos, us deixem una versió curta i fàcil de 20 minuts per seguir tots els de casa, ja no teniu excusa!

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you