ESCI-UPF

Confinament saludable

Pasta amb salsa de carbassó

pasta amb carbassó
Macarrons amb salsa de carbassó. / Foto: Recetas italianas

Mentre intentem matar el virus, també haurem de matar les hores i els minuts que comptem entre les quatre parets del confinament. És per això que cada dia us portarem una recepta de menjar saludable i una proposta d’exercicis per cremar calories. Així, entre la cuina i el gimnàs improvisat, us mantindreu actius.

A la bolonyesa, a la carbonara, al pesto… quants dies portarem menjant pasta amb la mateixa salsa? El coronavirus ens porta una mica de creativitat i una nova utilitat per al carbassó. Un altre aliment que conté múltiples beneficis per la nostra salut, ja que porta molta aigua i fibra i té un efecte saciant.

El carbassó és una verdura antioxidant que ens aporta una gran part de la vitamina B necessària per al nostre cos i, a més a més, té gran presència de vitamina C que ens dóna energia! De minerals tampoc es queda curt: potassi, calci, fòsfor i magnesi. Tot i que la fibra que conté és menor que en altres verdures, és suficient per regular-nos la flora intestinal. Ara bé, no el consumiu mai pelat: a la pell és on es troben la major part dels nutrients.

Com que ni el confinament ni cap altra cosa ens treurà mai les ganes de menjar un bon plat de pasta, ens hem proposat provar una senzillíssima salsa amb la verdura protagonista d’avui. Us animeu? Només serà necessari agafar un parell d’aliments del rebost i posar-los a la batedora, trigareu menys que el temps que triga a bullir la pasta, 5 minuts aproximadament. Amb aquesta recepta surt una quantitat suficient per 3-4 racions.

Ingredients:

 • 350g de carbassó ratllat

 • 40g alfàbrega o julivert

 • 50g anacards / pinyons / ametlles / nous

 • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

 • Unes gotes de suc de llimona (al gust)

 • All en pols (al gust) o 1 gra d’all lleugerament esclafat a la paella

 • Sal (al gust)

Instruccions:

 • Poseu aigua al foc amb un raig d’oli d’oliva

 • Incorporeu la pasta quan l’aigua bulli i deixeu-la el temps que us indica el paquet (podeu tastar i treure-la abans o després segons si us agrada al dente o més passada)

 • Tritureu tots els ingredients en cru a la batedora per fer la salsa

 • Incorporeu la salsa a la pasta quan aquesta estigui acabada d’escórrer

 • Podeu decorar amb una fulla d’alfàbrega, formatge parmesà ratllat o uns pinyons

Per ajudar en aquest confinament saludable, seguim amb el gimnàs particular amb 15 minuts de rutina HIIT, un exercici aeròbic curt però intens, per ajudar a cremar greix, a mantenir la massa muscular i a millorar la circulació. Res millor per aquests dies que estem passant.

Ara ja no s’hi val a no cuinar! Compartiu amb nosaltres els vostres resultats de la recepta a Instagram amb l’etiqueta @esciupf i #coronafoodies!

We also recommend you