ESCI-UPF

Últim Tag Stories del trimestre

Tag Stories Doctoralia
D'esquerra a dreta, el Dr. Ramon Brugada, la Dra. Alicia Taboada i Frederic Llordachs, ponents de l'última sessió de Tag Stories. / Foto: Tag Stories

Ahir es va celebrar la setena sessió de Tag Stories a la Sala d’actes d’ESCI-UPF, un acte organitzat per estudiants del BDBI i del GNMI. Aquesta vegada, la Dra. Alicia Taboada, el Dr. Ramon Brugada i Frederic Llordachs van explicar els diferents camins professionals que han seguit després d’estudiar el grau en Medicina.

Tal com van explicar a l’anterior sessió els organitzadors, Tag Stories també és un projecte solidari i inclou la recaptació de fons per associacions sense ànim de lucre. La setmana passada es van aconseguir més de 70€ que aniran a Sea-Watch. Aquesta setmana els fons recaptats es destinaran a Brugada Foundation. Excepcionalment, durant aquest mes de març i amb motiu del mes de la dona, també es recaptaran fons per a la Fundación Ana Bella.

La Dra. Alicia Taboada, metgessa de família especialitzada en malalties de risc cardiovascular, va ser la primera conferenciant a parlar. Sota el títol: “Las claves del éxito: cómo convertir un sueño en realidad”, va parlar d’aquelles habilitats que l’han portat a complir els seus somnis professionals, com modernitzar l’antiga consulta del seu pare a Terrassa. Tal com va dir, “èxit i felicitat no són el mateix”. Va explicar que l’èxit és aconseguir allò que un desitja, mentre que la felicitat és saber gaudir d’aquest procés. Taboada va assegurar que, per arribar a l’èxit, primer has de trobar un àmbit que t’apassioni, confiança, perseverança, disciplina, contactes que et puguin enriquir a nivell personal i saber aprofitar les oportunitats. Finalment, va recalcar que la clau més important per arribar a l’èxit és treballar en allò que t’apassiona.

El següent a prendre la paraula va ser el Dr. Ramon Brugada, cap del servei de Cardiologia dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina, director del centre de recerca cardiovascular IDIBGI i catedràtic de la facultat de medicina de la UDG. “El retorn al sistema públic català: El repte de potenciar la biomedicina al territori” va ser el títol de la seva presentació d’ahir. Després de viure més de quinze anys als EUA, on va arribar a muntar una unitat clínica i posar en pràctica la seva recerca, el Dr. Brugada va confessar que “un estranger ha de treballar el doble per demostrar la meitat”, atès que sempre hi ha una re-mirada sobre tot allò que es fa i l’exigència és superior a la resta. Per altra banda, va assegurar que aquelles persones que fan un pas endavant, sempre reben suport.

Brugada va decidir tornar a Catalunya impulsat per l’oportunitat que se li va oferir l’any 2008 per muntar una facultat de medicina a Girona. Va afirmar que un bon sou no ho és tot, “Cal cercar un sou, però a vegades sobretot cal cercar un projecte engrescador”, va apuntar. Segons Brugada, els projectes requereixen fermesa i convicció, ja que moltes vegades no s’apostarà per aquests i provocaran certa inquietud a l’hora d’innovar. Va compartir que ha après a no acceptar el “sempre s’ha fet així”, perquè considera que és l’excusa per no canviar. Així ho va demostrar quan, després de ser criticat per apostar per un altre mètode d’ensenyament en el camp de la medicina, els alumnes de la primera promoció de la seva facultat van obtenir els millors resultats al MIR.

Actualment el doctor està immers en diferents projectes de recerca, però la fita més ambiciosa de totes és promoure el Parc hospitalari de Girona 2050, on vol integrar assistència, docència i recerca. Va ressaltar la importància de formar un campus biomèdic potent que permetrà atraure estudiants, a la vegada que reconeix la demanda de feina de bioinformàtics que, de ben segur, hi tindran un lloc.

L’últim conferenciant de la sessió va ser el cofundador de la startup Doctoralia, consultor en Braincats, llicenciat en medicina i MBA d’ESADE, Frederic Llordachs, amb la presentació “Història d’una startup. Doctoralia: líder mundial, un cas d’èxit del procés d’assaig error”. Va explicar la seva experiència a l’hora de fundar una startup i va donar alguns consells per als emprenedors. En el seu cas, no va ser fins al tercer intent que va tirar endavant amb èxit un projecte i va reconèixer que tenir una bona idea no és suficient: cal vendre-la i enfocar-la des del punt de vista més atractiu possible. Va admetre que el repte més gran després de trobar una idea és obtenir finançament i va assegurar que fins que no existeix una clientela, rebre el suport econòmic d’un inversor és molt difícil.

Si esteu interessats a assistir a les sessions de Tag Stories, podeu seguir el seu perfil a Instagram, LinkedIn o Twitter. També podeu escriure un e-mail si voleu participar explicant la vostra experiència.

We also recommend you