ESCI-UPF

Taula rodona “Coronavirus: la crisi darrera la pandèmia”

  • 21/02/2020
  • 1 min reading time
Coronavirus taula rodona
D'esquerra a dreta, Manel Ollé, Albert Carreras, Antoni Trilla i Marc Torras. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Ahir a la tarda es va celebrar la taula rodona “Coronavirus: la crisi darrera la pandèmia” moderada pel director Albert Carreras i que va comptar amb la participació de tres ponents excepcionals: el Dr. Antoni Trilla, el Dr. Manel Ollé i l’alumni Marc Torras.

Antoni Trilla, metge epidemiòleg i Cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, va explicar que la mesura de la cancel·lació del Mobile World Congress, des d’un punt de vista mèdic, no tenia raó de ser. Trilla va aportar la visió científica i va explicar de manera molt amena com funcionen els virus, quin és l’origen del nom “coronavirus” i COVID-19 i els protocols que cal seguir quan es donen epidèmies com aquestes.

Manel Ollé, professor titular d’Història i Cultura de la Xina Moderna i Contemporània de la UPF, va donar un punt de vista cultural sobre l’impacte que està tenint el virus a la Xina i la manera en què ho estan vivint els seus ciutadans. Ollé va parlar de les tímides crítiques cap a Xi Jinping per la manera en què ha gestionat la crisi, així com del rebrot de les demandes de llibertat d’informació per part de certs sectors de la població.

Marc Torras, alumni de la primera promoció d’ESCI-UPF, és CEO i fundador de GISP, empresa creada l’any 2000 a Hangzhou. Torras va aportar la visió del món dels negocis i va explicar de quina manera el COVID-19 està afectant la producció i els problemes que s’ha trobat a la seva empresa.

La taula rodona va ser molt distesa gràcies a la bona sintonia que es va crear entre els tres ponents. L’acte es va tancar amb un torn de preguntes que va ajudar a aclarir dubtes sobre un virus que ha ocupat, i encara ocupa, bona part de les portades dels diaris des de principis d’any.

Si no vau poder assistir a la taula rodona, podeu veure totes les intervencions al canal de Youtube d’ESCI-UPF.

We also recommend you