Bioinformatics

Balanç de la VII Jornada de Bioinformàtica i Genòmica

  • 18/12/2019
  • 1 min reading time
Bioinformàtica i Genòmica
Ana Ripoll, presidenta del BIB, durant la seva intervenció en la VII Jornada de Bioinformàtica i Genòmica. / Foto: Societat Catalana de Biologia

El 17 de desembre va tenir lloc la VII Jornada de Bioinformàtica i Genòmica, organitzada per la Secció de Bioinformàtica i Genòmica de la Societat Catalana de Biologia (SCB) i Bioinformatics Barcelona i que va comptar amb més de 230 participants entre ponents i públic assistent.

La jornada es va desenvolupar en quatre sessions on es van tractar temes de recerca bàsica i translacional, és a dir, aquella que busca reduir la distància entre els resultats obtinguts al laboratori i la seva aplicació pràctica, de totes dues disciplines. Es van celebrar més de 50 comunicacions científiques i en les conferències plenàries hi van participar ponents convidats de les universitats de Vigo, Basilea i Milà.

Per últim, es va portar a terme l’entrega de premis. El guardó a la millor conferència va recaure sobre Silvia Galan, del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica-CRG, pel treball Definition of “structural alphabets” for determining the relationship between structural patterns and genomic features; mentre que el premi al millor pòster va ser per a Miquel Àngel Schikora, del BSC i l’IRBB, pel treball «The mechanisms of drug resistance in the emergent pathogen Candida glabrata».

We also recommend you