ESCI-UPF LCA4Climate

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019 a ESCI-UPF

  • 23/11/2019
  • 1 min reading time
la setmana de prevenció de residus a ESCI-UPF

ESCI-UPF ha acollit una acció de conscienciació sobre la necessitat de reduir residus en el marc de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus (EWWR, de l’anglès European Week for Waste Reduction), una iniciativa que promou la implementació d’accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana.

En l’acció, els científics de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF han classificat tots els residus que es generen a l’edifici durant una setmana i han pogut comprovar com, en aquest període de temps, es generen 78 kg de deixalles, l’equivalent a un alumne ben fornit.

Per categories, els resultats ens deixen l’equivalent a una nena de 13 anys de paper (46 kg), dues copes de la Champions League de compostable (17 kg), una maleta de viatge de plàstic (10 kg) i dos Chihuahues d’alumini i brick (4 kg).

L’acció s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de l’empresa concessionària de la neteja de l’edifici, Ndavant Multiservies, i la coordinació dels òrgans de gestió de l’edifici.

Un cop les dades s’hagin analitzat amb cura, es presentaran les conclusions de l’estudi pilot per tal de poder oferir propostes de cara a la millora de l’impacte ambiental de l’escola. D’entrada, la racionalització en l’ús del paper, la necessitat de reduir en envasos d’un sol ús i la millora del sistema de recollida selectiva, apareixen com a punts destacats.

Sobre l’EWWR

Del 16 al 24 de novembre de 2019 se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta celebració està destinada a donar a conèixer estratègies per a la reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. A més de fomentar accions sostenibles per reduir els residus i modificar el comportament quotidià dels europeus en matèria de consum i producció.

Es tracta d’una iniciativa que neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE + de la Comissió Europea i des de l’any 2008 se celebra a Catalunya sota la coordinació de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

We also recommend you