ESCI-UPF LCA4Climate

Tips Sostenibles

Cinc motius irresistibles per anar caminant a classe

Al segle XXI, el més cool és no contaminar

  • 20/11/2019
  • 2 mins reading time
Cinc motius per caminar a classe
Foto: Pixabay.com

T’ho miris com t’ho miris, en ple segle XXI el que és autènticament contracultural és anar a classe caminant, patinant, en bici o en ‘skate’. I és que, en realitat, la moto i el cotxe fa temps que van quedar obsolets. Tens dubtes? LCA4Climate et dóna els 5 millors motius per a decidir-te.

Ja fa més de 50 anys que Nancy Sinatra cantava “These boots are made for walkin’” i, per bé que a la cançó no caminaven exactament sobre l’asfalt, no vol dir que no ho puguin començar a fer. Calcem-nos les botes, doncs, i emprenem el camí de l’autèntica revolució verda.

Diuen que tots els viatges comencen amb un primer pas, i no cal ser Greta Thunberg per deixar de banda la comoditat del cotxe o la tant lluitada moto i començar a gastar les soles. La primera beneficiada serà la teva cartera i, en ordre d’aparició, la felicitat, la salut i l’agraïment etern del planeta.

Dit així pot sonar agosarat, però si continues llegint veuràs que no tens excusa. Endavant amb els #5 millors motius per moure’s de forma sostenible:

#1 – Preu per preu, la moto aparcada

Cotxe petit, deu mil euros. Scooter, de tres a cinc mil. Patinet elèctric, quatre-cents euros. Sabates, menys de cent; no tenen dipòsit per omplir ni bateries per endollar i, a diferència de la resta, en pots demanar unes de noves a la padrina cada aniversari.

Si ets dels que viuen lluny de la universitat o de la feina, tens una bici plegable nova de trinca per menys de sis-cents euros i, recorda: en trajectes urbans, la bici és el mitjà de transport més ràpid. Els números no fallen, la sostenibilitat i l’estalvi són dues cares de la mateixa moneda.

#2 – La felicitat del vianant

Des de LCA4Climate no et volem atabalar amb multitud d’estudis científics, però està demostrat que la gent que camina a la uni, a la feina o a on sigui, és més feliç. I tots volem ser més feliços, oi?
Caminar mitja hora diària ha acreditat reduir l’ansietat i el mal humor, millorar l’autoestima i allunyar el risc de patir depressió. I si ets amant del retail de calçat, encara més.

#3 – Aprovar és un llarg camí, literalment

Sí, caminar és la bomba: fins i tot t’ajuda en els exàmens, ja que millora la creativitat i el pensament lateral. Faries bé de no subestimar aquestes habilitats, ja que que es compten entre les més demandades en el mercat laboral actualment, segons LinkedIn.

En qualsevol cas, no hi ha res com arribar a l’examen final ben relaxat, feliç i amb el coco activat per donar el màxim de tu mateix.

#4 – Multiplica la teva energia

A diferència del gimnàs on no vas mai, cada dia surts de casa per anar a la universitat o a la feina. D’acord, no és ben bé crossfit, però aquesta mitja horeta de caminar, o vint minuts de pedalar, t’activen la circulació, et tonifiquen les cames, mantenen la balança a ratlla i et donen el plus d’energia que el cafè ja fa temps que no.

#5 – No ho facis per mi, fes-ho pel planeta

Si els punts anteriors no t’han convençut, i a risc de semblar un argument desesperat, tingues present que una de les millors coses de caminar o pedalar, és que no contamina. No contamina gens ni mica i, per tant, és el més sostenible.

Reciclar està bé, però si realment vols reduir les teves emissions, el primer és deixar d’emetre’n. Apostar per mitjans de transport que no requereixin combustible (especialment fòssil) sempre serà una jugada guanyadora a favor del medi ambient.

El segle XXI serà el segle de la sostenibilitat, o no serà. Tria un motiu i converteix-te en el campió pel medi ambient! Des d’ESCI-UPF News serem al teu costat amb els nostres #TipsSostenibles.

We also recommend you