LCA4Climate

“Hem d’acceptar el canvi climàtic”

  • 26/06/2019
  • 1 min reading time
Laura Batlle Bayer onada de calor canvi climàtic
Foto: Ser Catalunya

El programa ‘Aquí amb Josep Cuní’ de Cadena Ser Catalunya ha entrevistat a Laura Batlle-Bayer, investigadora de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i responsable de la línia en agroalimentació, en relació a l’emergència climàtica o canvi climàtic i les onades de calor.

“El canvi climàtic és un fet i no només vol dir una pujada de temperatura sinó que, a més, comporta casos de fenòmens extrems com les onades de calor”, ha explicat la investigadora. A Barcelona, “es considera que el normal és que haguéssim tingut una onada de calor cada 4 anys i es calcula que a finals de segle es podria passar a una onada de calor per any, que és un augment de temperatura d’1,5 °C per any, però cal fer bondat”, ha afegit.

En relació al futur climàtic de Catalunya, la investigadora ha destacat que “segurament tindrem més mesos de calor, unes precipitacions més escasses, en general anirem més cap als extrems”. Espanya serà especialment vulnerable als fenòmens extrems com les onades de calor, gotes fredes, les sequeres o els incendis, a causa de la seva localització geogràfica, segons l’IPCC. Aquests fenòmens climàtics extrems tindran conseqüències negatives en la salut humana i en sectors estratègics de l’economia com són el turisme o l’agricultura.

Batlle-Bayer ha instat a “acceptar el canvi, i a partir d’aquí, anar a la millor opció, que és un augment de la temperatura d’1,5 °C”. Per millorar “cal reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”, ha conclòs.

We also recommend you