LCA4Climate

Reptes i tendències a la indústria agroalimentària

  • 14 de Desembre de 2018
  • 1 min de lectura
agrifood lca4climate
Foto: Pixabay

LCA4Climate participa en la jornada dedicada a la sostenibilitat, el medi ambient i la competitivitat en la indústria agroalimentària del Food and Nutrition Cluster.

Empreses del sector agroalimentari de Catalunya es formen en els reptes i les tendències del sector, durant la jornada d’actualització tecnològica “Sostenibilitat, medi ambient i competitivitat en la Indústria agroalimentària”, organitzada pel Food and Nutrition Cluster el 12 de desembre.

La sessió ha revisat les tendències de mercat a escala nacional i internacional, donant una visió dels problemes més rellevants per a la indústria agroalimentària i descobrint tant els principals reptes del sector com les solucions en les quals s’està treballant.

Com a part del programa, Laura Batlle-Bayer, investigadora de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i responsable de la línia en agroalimentació, ha explicat l’impacte ambiental associat al consum d’aliments, destacant que actualment s’estima que els sistemes alimentaris generen entre el 19 i 29% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle (GEH).

La investigadora estudia la relació entre les dietes i el canvi climàtic com a part del Projecte Ceres-ProCon* de la Càtedra, que té l’objectiu és dissenyar estratègies per millorar la sostenibilitat de la producció i el consum d’aliments.

 

 

 

També et pot interessar