LCA4Climate

Què ens hi juguem a la COP24

  • 14/12/2018
  • 1 min reading time
cop24 katowice
Foto: © cop24.gov.pl

Amb l’objectiu d’unir esforços per a la implementació total de l’Acord de París, el director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana i Palmer, assisteix a la 24a Cimera del Clima (COP24) com a observador de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC, per les seves sigles en anglès).

Des de la Cimera,  Fullana explica a «El matí de Catalunya Ràdio» que «hem trobat a faltar coratge per part dels negociadors, no s’estan posant d’acord i hi ha poca interacció entre negociadors i observadors».

«Hi ha tres punts importantíssims que encara no estan resolts: com concretem les accions de reducció d’emissions; com es transfereixen els diners als països en vies de desenvolupament; i com es quantifiquen i s’acrediten les reduccions d’emissions de cada país», diu Fullana. I recorda, «a nivell espanyol, per assolir els compromisos de l’Acord de París, hem de reduir les emissions de CO2 en un 40% entre 2020 i 2030. Però, en l’últim any, han augmentat al voltant del 5%. Queda molta feina a fer».

A banda, destaca que «no s’ha considerat com calia l’últim informe científic de l’IPCC que indica que l’escalfament global va més ràpid del que creiem, que les mesures que havíem pensat no són suficients i que hem de ser molt més ambiciosos».

We also recommend you