ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

Mercats de Nadal, Netflix… i Bertolucci

L'estrella de Bernardo Bertolucci al Passeig de la Fama de Hollywood. / Foto: Viquipèdia

Aquest cap de setmana encetem l’últim mes de l’any i per això algunes de les propostes comencen a endinsar-se en l’atmosfera del Nadal. També fem una menció especial a la figura de Bernardo Bertolucci, el cineasta italià que ens ha deixat aquest dilluns.

El desembre sempre és sinònim de fred… i de Nadal. I, tot i que encara falten dies per les festes (sobretot perquè encara no ha ni començat la setmana d’exàmens), Barcelona comença a omplir-se d’activitats nadalenques. Per aquest cap de setmana, les propostes que destaquem són:

Pel·lícules. Aquesta setmana hem acomiadat Bernardo Bertolucci, un dels últims grans mestres del cine italià. Com a petit homenatge us volem proposar tres de les seves pel·lícules que van marcar època. Último tango en París (1972) és segurament la seva obra més polèmica. Tot i ser un èxit rotund a taquilles, va ser censurada en molts països per les nombroses escenes explícites i ha arrossegat crítiques fins a l’actualitat.

A Novecento (1976), Bertolucci fa un repàs (de més de 5 hores) de la història d’Itàlia de la primera meitat del segle XX amb un repartiment de gala on hi trobem Robert de Niro, Gérard Depardieu o Burt Lancaster, entre d’altres.

El gran reconeixement internacional arriba amb El último emperador (1987), pel·lícula guardonada amb 9 Oscars que narra de manera biogràfica i amb grans dosis d’èpica la història de Pu Yi, el nen emperador, que queda aïllat a la Ciutat Prohibida mentre a la resta del país es proclama la República.

Fotograma de la pel·lícula Novecento. / Foto: Bswise

Pel que fa a les estrenes de la setmana i en consonància amb la temàtica nadalenca, tenim El Grinch una nova adaptació del personatge que va populartizar Jim Carrey, ara de la mà dels creadors de Gru mi villano favorito.

També podreu trobar a la cartellera el thriller Viudas, l’adaptació hollywoodiana d’una minisèrie britànica dels 80. El remake s’ambienta al Chicago de l’actualitat i un dels seus punts forts és que l’acció està protagonitzada, principalment, per dones.

Foto: Pixabay

Netflix. Amb el desembre arriben també les estrenes a Netflix. Una de les pel·lícules més destacades és Roma, de l’oscaritzat Alfonso Cuarón, que retrata amb molta delicadesa el context polític i social del Mèxic dels anys 70.

Pel que fa a sèries, segurament les més esperades són les cinquenes temporades de Prison Break, Orange is the New Black i Vikings.

I per últim us proposem The American Meme, un documental que revisa la vida d’algunes celebrities a les xarxes socials i com s’ho fan per crear marques comercials només amb la seva presència online.

Foto: La Locomotora Negra

Concerts. Arrenca la recta final de la 50ena edició del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i com a plat fort us recomanem el concert de La Locomotora Negra, un dels grups amb més trajectòria del panorama jazzístic de casa nostra. El concert serà divendres 30 a les 21h al Palau de la Música, i podeu trobar entrades a partir de 15€.

Foto: Greg Gladman

Activitats. El dissabte 1 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm se celebra el Mercat de Nadal del Llibre, un esdeveniment que s’ha consolidat com el “Sant Jordi d’hivern” i que acull un munt d’activitats literàries acompanyades de música en directe i foodtrucks. L’accés és gratuït però cal reservar la invitació.

Si parlem de mercats de Nadal no podem estar-nos de citar la tradicional Fira de Santa Llúcia on, com cada any, podreu trobar-hi totes les figures de pessebre, tions i decoració nadalenca que us pugueu imaginar.

I què seria parlar de Nadal sense parlar de màgia? La dosi de màgia l’aporta la llibreria La Carbonera, situada al Poble-sec. Per al dia 1, a partir de les 21h, han preparat la Nit Harry Potter per celebrar els 20 anys de la primera edició al nostre país dels llibres del mag més famós de Hogwarts.

Bon cap de setmana!

We also recommend you