Xavier Cuadras, director d'ESCI-UPF, inaugura ESCIUPFNews, la nova plataforma digital de continguts, amb un text on revisa la trajectòria de la institució i celebra la vigència del nostre projecte formatiu.
L’any 1993 va ser duríssim. Des de mitjans de 1992 l’economia catalana havia anat presentant símptomes alarmants, l’un darrere l’altre. La pesseta s’havia devaluat tres vegades entre el setembre de 1992 i el maig de 1993. L’activitat econòmica semblava completament paralitzada i la taxa d’atur no havia parat d’enfilar-se fins assolir valors superiors al 20 per cent. Després de tota l’eufòria dels Jocs Olímpics de Barcelona, semblava com si algun déu estrany volgués recordar als catalans que sovint la felicitat passa molt de pressa.
Va ser en aquest context que uns quants visionaris, els nostres visionaris, van decidir crear l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) per portar Catalunya al món i el món a Catalunya. Aquests somiadors, de qui nosaltres som afortunats hereus, sabien que, més en aquell moment que mai, les dificultats estaven fetes per ser superades i que calia apostar per la internacionalització de l’economia catalana. ESCI-UPF va néixer fruit d’aquesta aposta i de la cooperació entre la Generalitat de Catalunya, la molt recentment creada Universitat Pompeu Fabra i les entitats més representatives del teixit empresarial del nostre país. I és un molt bon exemple de com en aquest país, fins i tot en els moments més complicats, hi ha gent amb l’empenta i el lideratge necessaris per iniciar projectes transformadors. La celebració del nostre aniversari és, en bona mesura, l’homenatge que ESCI-UPF vol retre als seus fundadors.
Durant els darrers vint-i-cinc anys, ESCI-UPF ha crescut i s’ha consolidat com una referència imprescindible del panorama universitari català. Els criteris d’exigència acadèmica per accedir als nostres graus han augmentat notablement. Les nostres titulacions han estat acreditades per les agències de qualitat universitària. Els nostres professors demostren cada dia el seu compromís amb la recerca i la docència universitàries. I els nostres graduats, la veritable joia de la nostra corona, són a les principals multinacionals del planeta, però també a un gran nombre de petites i mitjanes empreses que confien en nosaltres per desenvolupar els seus projectes d’internacionalització. Ens agrada pensar que, entre tots, hem contribuït a fer que aquest somni es vagi fent realitat.
I amb tot això, la vida continua i sorgeixen nous projectes. La celebració aquest curs serà doble. Els nostres primers vint-i-cinc anys de vida, òbviament, però també la graduació de la primera promoció del Grau en Bioinformàtica. Els nous projectes d’ESCI-UPF perseveren, com no pot ser d’altra manera, en les nostres línies d’innovació i internacionalització.
I com serà ESCI-UPF d’aquí a vint-i-cinc anys? Serà el resultat d’un somni que van tenir uns precursors en un moment molt difícil, del treball i la dedicació de tots aquells que, en un moment o altre, hem estat partícips del projecte i, sobretot, de les il·lusions i les noves idees de tots aquells que se’ns afegiran i ens reemplaçaran.
As a proof to its commitment to higher education and societal transformation, ESCI-UPF is delighted to host the HUMANE Annual Conference 2023. This year, the event is taking place for the first time in partnership with the European University Association (EUA), and it is entitled "Leading Together: Academic Leaders and Professional Service Leaders Addressing Global Societal Challenges."
Ahir a la tarda, ESCI-UPF va acollir la taula rodona “La Intel·ligència Artificial, a examen” per abordar els reptes, riscos i oportunitats d’una eina que, des de fa uns mesos, està en boca de tothom.
Amb el 2022 a punt d’acabar, tornen els rànquings i llistes del més destacat de l’any. I, com ja comença a ser tradició, a ESCIUPFNews també us portem una selecció dels articles més destacats.
Leave a message