ESCI-UPF

La professió d’auditor, una necessitat de futur

  • 11/05/2018
  • 1 min reading time

El passat dijous 26 d’abril dues estudiants del GNMI d’ESCI-UPF van participar en l’”Auditor per un dia”, una jornada organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) amb la voluntat d’apropar la professió d’auditor als estudiants d’últim curs de carrera universitària.

Tant Cristina Acha com Laura Bigas i Cristina Baltanàs, estudiants de 4rt del GNMI que van participar en aquesta jornada, opinen que l’auditoria és un bon camí per fer carrera i és una feina que respon a necessitats reals d’avui. La jornada va ser molt pràctica, cadascuna va estar a un equip amb un client real simulant el dia a dia de la feina d’un auditor i van acabar la jornada posant en comú tot el que havien vist. “La societat cada vegada dóna més importància a la transparència en els comptes, i només un agent extern, la figura del censor jurat de comptes, pot donar aquest valor afegit a una empresa. És com un segell de qualitat i transparència empresarial”, explica la Cristina Acha.

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya té com a objectiu vetllar per a que l’activitat professional de l’auditor estigui en concordància amb els interessos dels ciutadans, defensar els propis interessos dels seus col·legiats i assegurar el compliment de la qualitat dels seus treballs. Més de 200 firmes del sector i 1.500 professionals integren el CCJCC on l’actual president, el Sr. Antoni Gómez, opina que la pràctica auditora representa una opció professional enfocada “cap a l’interès públic” que demana una “formació continuada” amb l’objectiu d’adaptar-se a “l’evolució legislativa i a les noves normatives”, però també a “nous entorns empresarials i a l’evolució tecnològica”.

Per primera vegada en les diverses edicions, la iniciativa tindrà una segona convocatòria durant l’últim trimestre de l’any amb noves firmes i estudiants participants.

We also recommend you