ESCI-UPF LCA4Climate

La UPF camina a pas ferm per reduir la petjada de carboni corporativa

  • 22/12/2023
  • 1 min reading time
Petjada de carboni UPF
Foto: Freepik (atlascompany)

La Universitat Pompeu Fabra, fruit del seu compromís d’actuar per mitigar el canvi climàtic i la reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEH), i en el marc de la declaració de l’emergència climàtica que va efectuar el maig del 2019, està fent actuacions decidides per arribar a l’objectiu de la neutralitat de carboni el 2040.

Algunes de les mesures que ho fan possible són els sensors en portes i finestres obertes que aturen la climatització; els detectors de presència per controlar la lluminària; la climatització o les cèl·lules fotoelèctriques per copsar quan és prou fosc per encendre els llums; buscar alternatives als plàstics d’un sol ús o la implantació dels menús vegans a les seves cafeteries.

Cal destacar com a mesures fonamentals, des del 2018, la compra d’electricitat procedent només de fonts renovables mitjançant el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i la connexió, quan està disponible, amb el District Heating (climatització mitjançant aigua freda i calenta i en col·laboració amb el districte) al campus del Poblenou.

En aquest context, l’estudi “Petjada de carboni de la Universitat Pompeu Fabra l’any 2022” elaborat per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic d’ESCI-UPF, que té per objectiu calcular la petjada de carboni corporativa de la Universitat durant el període comprès entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre del 2022, xifra les emissions de GEH de la institució en 2.238 tones de CO2 -eq.2 durant aquest període.

 

Continua llegint →

We also recommend you