Bioinformatics ESCI-UPF

BDBI, graduats per partida triple

ESCI-UPF celebra l’acte de graduació de les promocions 2020, 2021 i 2022

  • 29/07/2022
  • 2 mins reading time

Les restriccions derivades de la COVID-19 i la voluntat de celebrar l’acte de graduació del Grau en Bioinformàtica amb la màxima seguretat possible van impedir-ne la celebració fins a aquest juliol.

Finalment, i després d’una llarga espera, la segona, tercera i quarta promoció van poder viure el seu acte de graduació el passat 7 de juliol a la Sala d’actes d’ESCI-UPF. El nou gerent, Agustín Lújua, va donar el tret de sortida a la cerimònia amb un breu discurs de benvinguda i Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, va ser l’encarregat de fer el parlament d’obertura.

Carreras va recordar que el Grau en Bioinformàtica és una iniciativa conjunta de quatre de les principals universitats catalanes (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech i Universitat Pompeu Fabra) juntament amb ESCI-UPF i va subratllar-ne l’excel·lència acadèmica i l’alt percentatge d’inserció laboral dels graduats. També va tenir unes paraules de record per a l’antic gerent, Nacho Dualde, qui va acceptar l’encàrrec per a què ESCI-UPF tirés endavant el BDBI i una de les figues clau de l’èxit del grau.

Posteriorment, Ester Oliveras, vicerectora de Compromís Social i Sostenibilitat de la Universitat Pompeu Fabra, va dirigir unes paraules als graduats. Oliveras va destacar el compromís d’ESCI-UPF amb el grau en Bioinformàtica i va remarcar la gran qualitat dels Treballs de Fi de Grau i de les pràctiques en centres de recerca de gran prestigi, dos exemples que demostren com els estudiants són capaços de revertir els coneixements adquirits durant el grau a la societat. Per últim, va animar als graduats a què no es cansin mai d’aprendre, però també de desaprendre i de tenir una ment flexible davant un món en canvi constant.

Tot seguit, Ana Ripoll, presidenta de Bioinformatics Barcelona i padrina de les promocions, va fer la lectura de la lliçó de graduació “La bioinformática, una disciplina estratégica para afrontar los desafíos del futuro”. Ripoll va remarcar que, en l’era del Big Data, treballar en el sector de la bioinformàtica és una aposta de futur: la demanda de professionals en aquest àmbit és i continuarà sent creixent. Un altre dels aspectes en els que va posar èmfasi va ser la COVID-19, que ha permès veure la rellevància de camps com la bioinformàtica per a la gestió i interpretació de les dades. Per últim, Ripoll va desitjar sort i encerts als alumnes graduats en el seu futur acadèmic i professional.

Per la seva banda, Hafid Laayouni, cap d’estudis del BDBI, va destacar l’extraordinària qualitat dels Treballs de Fi de Grau, cosa que, va dir, havia dificultat molt la tria dels guanyadors dels premis TFG de totes tres promocions. Per a la promoció del 2020, els estudiants premiats van ser Irene Acero i Alexis Molina (3r premi), Marta Ibáñez i Andrea Nieto-Aliseda (2n premi), i Paula Balcells i Ferriol Calvet (1r premi). Per a la promoció 2021 els guanyadors van ser Irene Fernández i Joel Moro (3r premi), Aina Martí i Mohammadmahdi Hajimoradkhani (2n premi), i Alba Malagón i Sara López (1r premi). Per últim, els premiats d’enguany van ser Anne Torrentó i Ana Varas (3r premi), Marina Camacho i Changsheng Li (2n premi), i Sergi Cervilla i Pere Pericot (1r premi).

Al final de l’acte, després del nomenament i l’entrega de títols als graduats, va ser el torn dels discursos dels representants de les promocions. Mariona Alberola i Sara Espinosa, de la promoció del 2020; Sergio Gozalo i Joel Moro, de la promoció 2021; i Laura López i Anne Torrentó, de la promoció 2022; van recordar el seu pas per la universitat, les millors anècdotes viscudes dins i fora les aules i van tenir unes emotives paraules de record per a Lluís Gesa i Nacho Dualde.

L’acte de graduació es va tancar amb la interpretació de l’himne universitari Gaudeamus igitur per part del Cor Coral·lí i la tradicional foto de grup de les tres promocions. Si voleu reviure els moments més especials de l’acte, ja ho podeu fer a través de l’àlbum de fotos de la cerimònia.

We also recommend you