Research

La Càtedra MANGO publica un estudi sobre l’EINF en empreses de l’IBEX

  • 10/06/2022
  • 1 min reading time
Estudi EINF MANGO
Xavier Carbonell i Silvia Ayuso, de la Càtedra MANGO d'RSC, i Antoni Gómez president del CCJC, durant la presentació de l'estudi. / Foto: Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

Ahir, 9 de juny, es van donar a conèixer els resultats de l’estudi elaborat per la Càtedra MANGO de Responsabilitat Social Corporativa d’ESCI-UPF i el Col·legi de Censors Jurats de Catalunya (CCJC) sobre les tendències en els estats d’informació no financera (EINF) publicats per les empreses de l’IBEX al 2020.

De les 129 empreses cotitzades en el mercat continu, un total de 91 van presentar l’EINF –31 d’elles no estaven obligades a presentar-lo degut a comptar amb menys de 500 treballadors i 3 el van publicar tot i no estar obligades a fer-ho. Uns resultats que, segons el president del CCJC, Antoni Gómez, “demostren la creixent importància de la divulgació de la informació no financera a les empreses”.

Totes les empreses que han presentat l’informe ho han fet d’acord amb el que estableix la llei 11/2018, malgrat que l’estudi assenyala una falta de transparència a l’hora de presentar amb claredat la informació relativa a la bretxa salarial per raons de gènere.

Un altre dels aspectes que destaca l’estudi és que, tot i la tendència creixent a presentar el reporting integrant la informació financera i la informació no financera, el 60% de les empreses de l’IBEX segueixen publicant aquestes dades de manera separada. En aquest sentit, Silvia Ayuso, directora acadèmica de la Càtedra MANGO d’RSC, va subratllar que seria desitjable una major integració entre la informació financera i l’EINF per part de les empreses, i va assenyalar que “encara queda molt camí per recórrer”.

Per últim, Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC, va remarcar la importància del col·lectiu d’auditors a l’hora d’emetre els reporting d’informació no financera en entorn de demanda creixent per a una implicació amb els desafiaments de sostenibilitat mediambiental i social per part de les empreses.

We also recommend you