LCA4Climate

Pere Fullana participa als Diàlegs Capitals d’Igualada

  • 23/03/2022
  • 1 min reading time
Crisi Climàtica Igualada
Yayo Herrero, Blanca Martínez de Foix i Pere Fullana durant el cicle de Diàlegs Capitals / Foto: Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022

En el marc del cicle Diàlegs Capitals, organitzats amb motiu de la capital de la cultura catalana a Igualada, la setmana passada el director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana, va tenir ocasió de parlar sobre la crisi climàtica.

El debat, moderat per Blanca Martínez de Foix, cap de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona, també va comptar amb la presència de Yayo Herrero, antropòloga, enginyera i investigadora ecofeminista.

El tema central de la sessió va ser la crisi climàtica i les possibles respostes que, com a societat, podem donar a aquest problema global. Tant Fullana com Herrero van subratllar la necessitat de transicionar cap a un model d’economia circular, van assenyalar que la responsabilitat en matèria climàtica és compartida entre productors i consumidors i van destacar el paper rellevant que les polítiques locals juguen en aquesta qüestió.

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic va aprofitar l’ocasió per llançar un contundent missatge als més de 140 assistents de l’acte: “parlar està molt bé, però hem d’actuar. Hem de passar de la conscienciació ambiental a l’activisme ambiental”.

We also recommend you