ESCI-UPF Marketing

Entrevista a Clàudia Pons, alumni MMDI

“Valoro el dinamisme, la pràctica i les eines del MMDI”

  • 29/12/2021
  • 3 mins reading time
Alumni Màster Màrqueting
Foto: Clàudia Pons

Clàudia Pons, alumni del MMDI de la promoció 2021, explica què la va motivar a cursar el Màster de Màrqueting Digital Internacional i com valora aquesta experiència en l’entorn professional.

Clàudia Pons actualment treballa d’agent en una agència de representació de compositors especialitzada en música per audiovisuals, JUNY. Va estudiar Publicitat i Relacions Públiques, va començar a treballar al sector retail, però després de la pandèmia va entrar al món de la música.

De petita volia ser metge, però quan va créixer va anar definint les seves preferències i ara és feliç amb la feina que fa. Es descriu com detallista, dinàmica i empàtica. El seu hobby és passar temps amb la seva gent i, si pot ser a l’aire lliure, molt millor. En el cas, d’haver de triar una xarxa social, es queda amb Instagram, i les assignatures del màster que més l’han atrapat han estat Google Analytics i Google Ads.

1. Clàudia, per què vas triar el MMDI?

Vaig acabar el grau de Publicitat i Relacions Públiques a la UB al 2020, en plena època pandèmica. Just al setembre buscava noves possibilitats i poder ampliar el meu coneixement aportant valor a l’empresa on em pogués desenvolupar professionalment en un futur. Finalment vaig concloure que ampliar els meus coneixements de màrqueting digital i especialitzar-me era la manera més pràctica i idònia, ja que les assignatures que ofereix el MMDI fan que el meu perfil sigui molt més polivalent i em dóna la possibilitat d’abordar moltes més qüestions amb independència i de manera efectiva.

2. Vas estudiar Publicitat i Relacions Públiques, què creus que aquest màster afegeix al teu perfil professional?

Realment penso que la part pràctica i les eines útils. Els 4 anys de grau t’ofereixen una vessant molt teòrica tot i que t’integrin al sector. En canvi, el màster, a part de l’especialització, et forma a nivell SEO, SEM (gestió de campanyes reals), estadístiques i mètriques d’Analytics, campanyes d’Ads, IA, configurar pàgines web, gestions de CMS, eines de CRM… podria anomenar molts atributs que et brinden els professors del màster amb casos reals que són molt útils per aplicar al món laboral, a més de tot el seu assessorament i recolzament.

3. Has treballat al sector retail i ara estàs al sector música, per què el màrqueting digital és important en aquests àmbits?

Penso que el màrqueting digital és clau en tots els àmbits i sectors. En el sector retail i la música, dins de la meva experiència, tenir un branding clar, estar ben posicionat, optimització del customer journey, acceleració dels funnels, gaudir de totes les integracions i mecàniques pot ajudar a augmentar vendes i reduir costos, tots aquests processos són clau per optimitzar una marca. A més, el punt de vista internacional del màster aporta noves perspectives de funcionament a diferents mercats als que et podries expandir, per tant, noves oportunitats/possibilitats de negoci.

4. Penses que l’offline està mort? Les xarxes són l’única manera d’arribar als joves?

No penso que l’offline estigui mort, però té una captació al target que ens dirigim diferent. Per tant, una bona sinergia entre l’offline i l’online és la millor manera de garantir resultats. Les xarxes socials són una gran forma d’arribar als joves, pero en tot cas, en primer lloc s’ha de tenir clar quin és el nostre buyer persona i impactar-lo de la manera més orgànica, penso que amb una estratègia adient d’inbound màrqueting és de les millors opcions, a més de ser de les més eficients per generar interès.

5. Què és el que més valores del MMDI?

He gaudit moltíssim de posar en pràctica totes les campanyes de Google Ads i poder-ho analitzar amb Analytics per reconèixer el seu rendiment i extreure conclusions. El que més valoro és el dinamisme del MMDI i la posada en pràctica de totes les eines que ens han facilitat els diferents professors, a més de poder focalitzar les classes segons dubtes i interessos dels alumnes.

6. Quan penses en el futur, cap on t’agradaria dirigir la teva carrera?

Penso que la meva trajectòria va dirigida al màrqueting dins del sector de la indústria audiovisual. En un marge de 5 anys, em veig continuant aprenent de tots els matisos de la indústria i, poc a poc, fer-me més gran.

7. Què recomanaries als futurs alumnes del MMDI?

Els recomanaria que aprofundissin i aprofitessin al màxim les àrees que ofereix el màster, segons els seus interessos i com ho poden aplicar després a la vida professional.

We also recommend you