La cadena de subministrament alimentària i els ODS
06/09/2021
1 min reading time
Foto: Icograms
La revista Sustainability de MDPI ha publicat l’article “Role of the Food Supply Chain Stakeholders in Achieving UN SDGs” del que en són autors, entre d’altres, els investigadors Laura Batlle, Alba Bala i Pere Fullana de la Càtedra UNESCO ESCI-UPF de Cicle de vida i Canvi climàtic.
L’estudi analitza el rol dels diversos actors de la cadena de subministrament alimentària en la consecució dels ODS de Nacions Unides.
Més enllà dels ODS 2 i 12 (Fam zero i Consum i producció responsable), l’ODS 17 (Aliances per als objectius) es presenta com un factor clau per l’assoliment dels reptes marcats. Agricultors, productors, comerciants i consumidors d’aliments son els agents directes implicats en la cadena alimentària, tanmateix l’estudi també es centra en el paper dels responsables polítics, els serveis d’inspecció, els organismes de certificació i el mateix món acadèmic.
La cadena de subministrament alimentària és global, així que cal tenir en compte que assolir els ODS significa posar en valor la relació entre totes les baules de la cadena. Cal fer que objectius i indicadors apuntin cap a la consecució dels ODS de Nacions Unides i incrementar els esforços per superar les expectatives.
Aquesta setmana s’han donat a conèixer els guanyadors dels premis de pràctiques del GNMI del curs 2021-2022. En total hi ha hagut 12 alumnes premiats, 4 dels quals amb distinció d’excel·lència.
Alberto Meseguer, coordinador del Grau en Bioinformàtica, explica el tema dels tallers d’ESCOLAB d’aquest curs 2022-2023, enfocats a descobrir i entendre com afecta el consum de cànnabis al nostre cervell a través de les eines que proporciona la bioinformàtica.
El professor d’Economia i globalització del GNMI, Joan Ribas, repassa alguns dels temes candents d’aquest hivern a nivell econòmic. Després d'abordar el tema de la inflació, en aquest segon article parla de les possibilitats d'entrar en recessió.
Leave a message