ESCI-UPF

Dia Internacional de les Dones

Escalfant motors per al 8M a ritme de Dua Lipa

  • 05/03/2021
  • 1 min reading time
8M presentació reptes
Fragment del videoclip de Fever, de Dua Lipa i Angèle. / Foto: Wikimedia Commons (Michaela Pratt)

Dilluns que ve és 8 de març i es nota. Ja fa dies que hi ha els focus posats en la celebració del Dia Internacional de les Dones i a ESCI-UPF també volem que el 8M ompli el nostre timeline. Us expliquem què estem preparant perquè la setmana que ve, el 8 de març i vosaltres sereu els grans protagonistes de les nostres xarxes.

En els últims anys, el 8 de març s’ha convertit en una jornada reivindicativa amb importants mobilitzacions arreu del país. Aquest any, però, la cosa serà diferent. No us descobrim res de nou si us diem que la pandèmia ha obligat a adaptar les accions previstes. Ara que tot just està a punt de complir-se el primer any de la declaració de l’estat d’alarma, fa estrany recordar que les mobilitzacions pel 8M del 2020 van ser dels últims actes multitudinaris que es van poder celebrar.

Poc ens podíem imaginar que després vindrien uns llargs mesos de confinament i l’entrada a una “nova normalitat” que de normal, en té ben poc. Per sort, algunes coses ens van ajudar a trencar la monotonia, com els temassos que artistes d’arreu del món van treure en plena pandèmia. Una d’aquestes va ser Dua Lipa que, amb l’àlbum Future Nostalgia i cançons com Physical, ens van ajudar a passar-ho millor i muntar-nos la festa al menjador de casa.

Segurament us estareu preguntant: però què té a veure Dua Lipa amb el 8M? No, a ESCI-UPF no ens hem donat un cop al cap ni ens hem tornat bojos (bé, una mica potser sí). El que passa és que hem decidit agafar un tema de Dua Lipa i Angèle per posar ritme a la nostra particular celebració del 8 de març i hem vingut a crear-vos una mica de hype sobre què passarà a nostres xarxes socials a partir de dilluns que ve.

De moment us podem avançar que a través de la cançó i del videoclip de Fever hem plantejat 4 grans temes relacionats amb el 8M i dels que volem saber la vostra opinió. Aquest serà el punt de partida perquè, des de dilluns 8 de març i fins dijous, el Dia Internacional de les Dones revolucioni l’Instagram stories i el Twitter d’ESCI-UPF.

Amb la col·laboració d’alguns estudiants del GNMI i del BDBI, volem saber com viviu algunes situacions quotidianes i reflexionar entre tots sobre la situació actual de les dones. Tot i la pandèmia, volem que aquest 8M sigui el més participatiu possible i que vosaltres en sigueu els protagonistes. Així doncs, només ens queda dir que en els propers dies estigueu molt atents al què passa a les xarxes…

We also recommend you