ESCI-UPF

“Treballar de…”, consells per afrontar les pràctiques d’empresa

  • 14/01/2021
  • 4 mins reading time
Pràctiques Alumni Treballar de...
D'esquerra a dreta i de dalt a baix, els alumni Aarón de la Cruz, Guillem Moreso, Núria Noguera, Gerard Palà, Thaïs Pascual i Flavia de Petrillo. / Foto: ESCI-UPF

Sis alumni d’ESCI-UPF han participat a la sessió “Treballar de…” que el Career Service ha organitzat perquè els alumnes de l’assignatura de Pràctiques del GNMI coneguin què es trobaran en el seu primer contacte amb el món laboral.

Flavia de Petrillo, Núria Noguera, Aarón de la Cruz, Thaïs Pascual, Gerard Palà i Guillem Moreso són els alumni d’ESCI-UPF que han participat a la sessió online per parlar de la seva trajectòria professional i explicar quines són les tasques que desenvolupen en les seves actuals posicions. Els alumni també han encoratjat els estudiants que aquest semestre iniciaran les pràctiques d’empresa i els han donat alguns consells per afrontar aquest repte.

Flavia de Petrillo. Export Area Manager a Boboli

Flavia de Petrillo, graduada l’any 2015, ha explicat quines funcions té com a export manager. L’alumni ha comentat que, per encarar les pràctiques, és important pensar en allò que a un més li agrada, ja sigui una posició concreta o un sector, i a partir d’aquí començar la recerca.

Tot i que li hagués agradat fer les pràctiques vinculades al món de la moda, al final es va decantar per un altre sector. De Petrillo va preferir treballar amb una persona amb qui va connectar, que li va fer de mentora i li va permetre desenvolupar el seu perfil professional. L’alumni ha dit que, al final, “si ho lluites, la vida et porta on vols estar” i, en el seu cas, això s’ha traduït en aconseguir treballar en el sector de la moda. D’aquesta manera ha volgut assenyalar la importància de trobar un bon mentor, un cap que et guiï durant el procés de pràctiques i que et faci créixer a nivell laboral i personal.

Núria Noguera. Amazon Marketing Manager a Logitech

Núria Noguera es va graduar amb la promoció del 2018 i ha explicat que a les pràctiques també cal triar entre aplicar en una multinacional o en una pime. Ella va optar per una pime per la confiança que li va transmetre l’equip i perquè va li va permetre desenvolupar molts dels coneixements apresos durant la carrera.

Noguera va continuar a la pime durant l’últim curs a ESCI-UPF i després va canviar de rumb per veure com era treballar en una multinacional. L’incentiu de viatjar i la possibilitat de trencar amb la rutina són dos grans al·licients que la van fer decantar cap al món de les multinacionals, on treballa actualment.

Tot i que per a molts dels estudiants les pràctiques seran el primer contacte amb el món laboral, l’alumni els ha encoratjat a no tenir por de negociar el sou i a assegurar-se de tenir unes bones condicions laborals des del primer dia.

Aarón de la Cruz. Logistics Manager a Interfat S.A.

Aarón de la Cruz, de la promoció de 2017, ha explicat que la seva feina es troba al mig de la cadena logística, entre el supplier i el client, i que supervisa molts dels punts de la supply chain, des del control d’estocs i magatzems fins a les duanes.

En el seu cas, a l’hora d’escollir pràctiques va triar un sector que li interessava, el golf, i va decantar-se per una startup ja que, segons ha dit, en una pime o en una startup tens més opcions d’aprendre, coneixes més tasques i descobreixes quines t’agraden més.

De la Cruz també ha deixat clar que, ara per ara, el sou no ha de ser una de les prioritats dels alumnes, sinó agafar experiència i trobar allò que els agrada fer. També els ha animat a allargar el període de pràctiques al màxim, ja que en la cerca de feina després d’acabar la carrera és un fet que marca la diferència.

Thaïs Pascual. International Project Manager a Sensual Intim

Thaïs Pascual, graduada el 2017, va fer les seves pràctiques d’empresa en el departament internacional del Consell General de Cambres de Catalunya, on va poder veure què era treballar en export i màrqueting. Igual que Flavia de Petrillo, la seva mentora va ser un punt decisiu per a decantar-se per aquesta oferta.

A mesura que va anar guanyant experiència en el món laboral, va descobrir què li interessava. D’aquesta manera, ha anat reconduïnt la seva carrera cap al sector salut, on actualment treballa com a export manager, tot i que al tractar-se d’una startup també toca temes de logística i de màrqueting.

Gerard Palà. Key Account a Futbol Club Barcelona

Gerard Palà, també de la promoció de 2017, va realitzar les pràctiques com a export en una pime. Ha subratllat que el més important és trobar un mentor que t’inspiri, aprendre al màxim de l’experiència i mantenir els contactes que es fan al llarg de la carrera laboral.

En la seva trajectòria professional ha canviat diverses vegades de posició i d’empresa, i ha remarcat que a mesura que es guanya experiència es va descobrint què és allò que t’agrada més fer. Palà ha dit que no s’ha de tenir por a equivocar-se i a canviar, i que el lloc on es fan les pràctiques no encasella el teu futur professional.

Guillem Moreso. Growth Hacker a Quipu

Guillem Moreso es va graduar el 2017. Va fer les pràctiques en una gran multinacional després d’un dur procés de selecció. Tot i que l’experiència va ser positiva, va veure que no hi encaixava i va optar per un canvi radical: va ajudar a construir la marca online de Feners, una startup engegada per un altre alumni d’ESCI-UPF. Després de treballar en altres startups del sector tecnològic i en agències de màrqueting va adquirir un perfil més tècnic per completar el seu CV i guanyar noves competències professionals.

Actualment treballa com a Growth Hacker, una posició que encara s’està acabant de definir, a mig camí entre el màrqueting digital i el desenvolupament de producte. Com ha explicat Moreso, mai s’hauria imaginat que acabaria tenint un perfil tan tècnic i ha assenyalat que en totes les experiències laborals sempre t’emportes un aprenentatge.

 

Tots els alumni han destacat que l’actitud i les ganes són dos punts clau per afrontar les pràctiques. Han remarcat la importància dels idiomes i han encoratjat als estudiants a gaudir de l’experiència. Per últim, han donat alguns consells a l’hora d’encarar els processos de selecció: adaptar el CV i la carta de presentació per a cada oferta on s’aplica i, en les entrevistes, tenir confiança en un mateix, fer preguntes i mostrar interès per les tasques que s’hauran de desenvolupar al lloc de treball.

We also recommend you