LCA4Climate

Joguines sostenibles per Nadal

  • 21/12/2020
  • 1 min reading time
Joguines sostenibles
Foto: Oli&Carol

La de 2020 serà una campanya nadalenca diferent de totes les anteriors. Així i tot, segur que bona part de les llars de Catalunya celebraran les festes satisfent als infants amb joguines de tota mena. Així com és deure de tots dur la mascareta i rentar-se sovint les mans, també ho és fer unes compres responsables amb el Medi Ambient durant aquestes festes.

Les joguines, especialment aquelles que han de ser per infants, són brillants, duradores i de neteja fàcil. Aquestes característiques han fet que a l’actualitat més del 90% de les joguines estiguin fetes a base de materials plàstics. Si bé grans companyies com LEGO han començat a treballar en una transformació real del seu mètode productiu, posant-se l’any 2030 com a objectiu perquè tota la seva producció estigui feta amb materials sostenibles.

Tot i que alguns dels gegants de la indústria comencen a realitzar aquest procés, són les petites companyies les que lideren aquest canvi. En els darrers anys, han aparegut companyies d’arreu del món que són conscients de l’impacte mediambiental dels seus productes i produeixen joguines amb materials reciclats o sostenibles com el plàstic reciclat, la fusta o el cautxú natural, entre d’altres.

Una d’aquestes companyies és la catalana OLI&CAROL, fundada per les germanes Carolina i Olimpia Roman Canals. L’empresa va néixer l’any 2015, any en què l’Olimpia es va graduar al GNMI d’ESCI-UPF. OLI&CAROL és una companyia amb una clara vocació social des del seu naixement i així ho expliquen les seves fundadores: “El nostre objectiu és crear un món millor i més segur. Fem joguines 100% naturals i lliures de bacteris; els nostres productes esdevenen una necessitat per als pares”, assegura la Carolina.

És important que els més petits de casa es familiaritzin des de ben aviat amb conceptes com dietes saludables o respecte al medi ambient. Si ells prenen consciència de la cura del nostre entorn, oceans, biodiversitat, etc., potser complir els ODS no serà tan difícil.

We also recommend you