ESCI-UPF

Talent jove a les empreses

Què aporten les noves generacions a l’àmbit laboral

Talent jove a les empreses
Foto: Destino Negocio (Movistar)

La gestió de la diversitat és una qüestió que està cobrant cada vegada més sentit en les empreses. Concretament, la diferència generacional està suposant un repte per entendre les noves necessitats i expectatives laborals del talent jove.

És la primera vegada a la història que fins a cinc generacions treballen de manera simultània en una empresa. I és que l’anomenada generació Z o també batejats com a Centennials, és a dir els nascuts a partir de l’any 1994, ja s’estan incorporant al mercat laboral amb les particularitats que els defineixen. Aquests joves són els veritables nadius digitals, estan molt presents a les diverses plataformes digitals, innovadors, flexibles, crítics, curiosos, saben treballar en equip i tenen més consciència social i compromís per les causes solidàries. Prioritzen la recerca de la felicitat per sobre de l’èxit laboral i busquen un equilibri entre la feina i la seva vida personal.

Com ja s’han adonat alguns experts en màrqueting, aquesta generació reclama a les marques aspectes diferents respecte a les anteriors generacions. I no serà diferent amb les seves expectatives laborals. Per començar, esperen processos de selecció àgils i humans, on se’ls ofereixi oportunitats per aprendre i amb repte continu. I, per suposat, on puguin créixer i disposar de flexibilitat. En definitiva, busquen empreses amb una cultura organitzacional clara, on es defineixi una missió i valors específics, amb transparència i personalitat pròpia.

La diversitat generacional no ha de suposar un fre per a les empreses, al contrari, ha de formar part de la seva estratègia per a enriquir els equips de treball, incrementar la col·laboració, així com també, fomentar la innovació i creativitat.

Cada cop són més les empreses que decideixen crear programes de captació de talent jove des de l’etapa universitària, per a que col·laborin o vagin a treballar a les seves organitzacions. No només es centren a reclutar personal, sinó que pretenen que les noves generacions es vinculin a la seva cultura organitzacional, oferint oportunitats de carrera i creixement professional i definint una experiència personalitzada com a treballador.

Us podeu preguntar per què invertir tants esforços a captar l’interès de les noves generacions. Doncs bé, contractar talent jove avui és un repte, sí, però també una oportunitat per adaptar-se a la transformació digital que vivim i aconseguir persones compromeses i amb les capacitats adequades per tirar endavant aquest canvi.

Està clar que els falta experiència, però la generació Z pot aportar noves idees i formes de treballar per a desenvolupar el negoci. No es deixen emportar pels convencionalismes i tenen infinites ganes per créixer i aprendre. Poden formar un tàndem perfecte amb professionals sèniors on ambdós, tant veterans com nouvinguts, actuen com a mentors i aporten coneixement.

Encara que els joves venen amb uns coneixements sòlids de la universitat, la incorporació al mercat laboral de manera àgil permet a les empreses que aquest talent desenvolupi les habilitats necessàries de l’àmbit per a donar resposta a la situació real de cada organització i s’adapti ràpidament. La seva predisposició, motivació i compromís amb el projecte, provoca que siguin una peça clau per aportar valor i una nova visió per enriquir els productes o serveis que s’ofereixen.

En definitiva, és cada cop més freqüent que les organitzacions vegin la relació entre universitat-empresa com una oportunitat per a fer-se visibles i atractius per als estudiants. Establir convenis de col·laboració, fer pràctiques educatives a empreses o organitzar activitats que resultin d’interès per als alumnes, forma part de les noves estratègies de captació i generació de talent de les empreses. Així com també ajuda a transformar els models educatius actuals adaptant-los a les necessitats del mercat laboral i a despertar en el més joves aquelles habilitats més demandades per les companyies.

We also recommend you