ESCI-UPF

Marca personal, un aliada per buscar feina

  • 10/11/2020
  • 1 min reading time
Marca personal
Foto: Estrategia & Negocios

Ahir va tenir lloc la primera sessió del cicle de xerrades “Skills and Talent” organitzat pel Career Service d’ESCI-UPF. L’objectiu d’aquestes conferències és proporcionar eines als alumni del GNMI, del BDBI i de màsters, especialment els recent graduats, per a la recerca de feina en un context de pandèmia.

En la primera sessió, Karina Henao, responsable d’Alumni del Career Service, va conduir la xerrada titulada “Competències per a l’ocupació i marca personal”, enfocada a millorar la recerca de feina a partir del creixement personal.

En primer lloc, va explicar la necessitat de fer una anàlisi prèvia per entendre què es busca, com cal estructurar la recerca de feina i quin sentit té per tal d’alinear les necessitats personals amb les professionals. Com va dir, “no es tracta només de trobar feina, sinó de ser feliços amb el que fem”.

Posteriorment va donar algunes pautes per identificar on es troba la potència personal, veure quines són les habilitats i competències que més defineixen cadascú. Amb paraules d’Henao, “a través d’entendre com som realment i què és allò que més ens omple podrem construir la pròpia marca personal, aquells trets que ens fan sentir més empoderats”. Eines com la roda de la vida, el mètode ikigai o l’anàlisi DAFO poden ajudar a identificar quins són els principals elements que defineixen la marca personal i que permeten diferenciar-se de la resta.

Henao també va remarcar que és molt important no culpabilitzar-se en cas que la recerca de feina no sigui exitosa des de bon començament i va recordar als alumni que, en cas que ho necessitin, el Career Service d’ESCI-UPF ofereix assessorament i acompanyament per encarar els reptes del futur professional.

D’altra banda, va explicar que durant el procés de recerca de feina és molt probable que s’hagi de fer front a situacions imprevistes, però cal agafar-les com una oportunitat per sortir de la zona de confort, un motiu per buscar solucions creatives i una ocasió per deixar enrere la por a equivocar-se per poder extreure’n el màxim aprenentatge. A més, va encoratjar els alumni a estar atents al context que els envolta per poder treure’n el màxim profit a l’hora de veure com es pot fer encaixar la marca personal amb les oportunitats que ofereix el mercat laboral.

Per acabar, va parlar de les diferents fases que ha de tenir un pla d’acció per a la recerca de feina, va explicar les claus per elaborar una bona estratègia a l’hora de buscar feina tant si es tracta d’aplicar a ofertes que ja existeixen com d’avançar-se a ofertes laborals no publicades, i va donar algunes idees per potenciar la marca personal.

La següent sessió de “Skills and Talent” tindrà lloc el proper dilluns 16 de novembre de 18h a 19h i comptarà amb la participació de Josep Hernández, fundador d’iCulum, que explicarà com treure el màxim partit del CV i del perfil de LinkedIn per assolir els objectius professionals.

We also recommend you