L’article es fonamenta en la creixent preocupació social cap a la cura del medi ambient. Conceptes com sostenibilitat, economia circular i lluita pel canvi climàtic són coneguts per la població, per aquest motiu es busquen mecanismes que permetin fer front a la gestió de residus.
Implementar un sistema de dipòsit i devolució d’envasos (SDDR) és una de les possibilitats estudiades pel govern i diverses institucions. Aquest procediment significa que el consumidor paga un dipòsit d’embalatge quan compra un producte i aquest dipòsit se li retorna quan fa la devolució de l’envàs.
Per tal que sigui efectiu, aquest sistema exigeix el compromís i participació dels consumidors. Si tenim en compte que la implementació del sistema requereix d’una despesa important, calia estudiar quina és la percepció del públic.
El que recull aquest article són els resultats de l’estudi qualitatiu respecte la impressió dels ciutadans. Sembla que els consumidors espanyols no veuen amb bons ulls que s’apliqui aquest sistema de recollida d’envasos, ja que la informació proporcionada no es valora i els canvis d’hàbits que això suposa no estan ben vistos.
Jessica Sánchez García, alumni del Master of Science in Sustainability Management, que ofrece ESCI-UPF junto con la UPF-BSM, ha obtenido el segundo premio de Bienestar Planetario 2023 con su TFM sobre comunicación del cambio climático.
Responsable de Atención al Cliente en una empresa de robótica, Silvia Gascón ha cursado los dos postgrados en sostenibilidad que ofrece ESCI-UPF: el Postgrado en Gestión de la Responsabilidad Social Corporativa y el Postgrado en Gestión de la Transición Sostenible y la Emergencia Climática.
Las innovaciones en los envases de plástico podrían representar una herramienta para aumentar la sostenibilidad global de la producción de alimentos al prolongar la vida útil. Los sistemas de envasado desarrollados por ARECO pueden prolongar hasta 4 días la vida útil de los productos contenidos en comparación con las cajas de cartón de un solo uso.
Leave a message