L’article es fonamenta en la creixent preocupació social cap a la cura del medi ambient. Conceptes com sostenibilitat, economia circular i lluita pel canvi climàtic són coneguts per la població, per aquest motiu es busquen mecanismes que permetin fer front a la gestió de residus.
Implementar un sistema de dipòsit i devolució d’envasos (SDDR) és una de les possibilitats estudiades pel govern i diverses institucions. Aquest procediment significa que el consumidor paga un dipòsit d’embalatge quan compra un producte i aquest dipòsit se li retorna quan fa la devolució de l’envàs.
Per tal que sigui efectiu, aquest sistema exigeix el compromís i participació dels consumidors. Si tenim en compte que la implementació del sistema requereix d’una despesa important, calia estudiar quina és la percepció del públic.
El que recull aquest article són els resultats de l’estudi qualitatiu respecte la impressió dels ciutadans. Sembla que els consumidors espanyols no veuen amb bons ulls que s’apliqui aquest sistema de recollida d’envasos, ja que la informació proporcionada no es valora i els canvis d’hàbits que això suposa no estan ben vistos.
La sostenibilidad debe formar parte de la estrategia de las empresas. Tener conocimientos sobre la operativa y cómo aplicar criterios de sostenibilidad será imprescindible para cumplir las nuevas regulaciones europeas.
Researchers of the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change ESCI-UPF have written a paper for Elsevier’s Science of The Total Environment journal about life cycle assessment on calcium zincate production methods for rechargeable batteries.
Sergi Arfelis Espinosa, researcher at the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change of ESCI-UPF, attended COP27. In this second article, he shares his thoughts about the results and decisions made in Sharm El Sheikh.
Leave a message