ESCI-UPF LCA4Climate

Premis als millors TFG i TFM en Benestar Planetari

  • 25/05/2020
  • 2 mins reading time
Premis als millors TFG i TFM en Benestar Planetari
Foto: Pexels (Kourosh Qaffari)

La convocatòria per a presentar-se a la segona edició dels Premis als millors treballs de fi de grau i de màster sobre Benestar Planetari està oberta fins al 20 de juliol de 2020 a qualsevol estudiant del Grup UPF.

Amb l’objectiu de contribuir al coneixement i la comprensió del conjunt de problemes complexos, interrelacionats i sistèmics que afronta el benestar humà, animal i del mateix planeta, com a ecosistema global, i identificar solucions integrades, innovadores i interdisciplinàries, el Vicerectorat per al compromís social i la igualtat de la UPF ha convocat la segona edició dels premis en Benestar Planetari. Cofinançats per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF i la Barcelona School of Management-UPF, els premis estan dotats amb 1.000 euros per a les dues modalitats.

Les Bases dels premis als millors treballs de fi de grau (TFG) i millors treballs de fi de màster (TFM) destaquen que el Benestar Planetari s’entén com una extensió del concepte de Salut Planetària cap a una gamma més àmplia d’àrees relacionades amb el benestar. Així, posa èmfasi en la importància del treball interdisciplinari entre les ciències socials, les humanitats, les ciències de la vida i la tecnologia. D’aquesta manera, el benestar individual i social es converteix en un objectiu comú, amb una naturalesa multidimensional que inclou riquesa, equitat, medi ambient i altres béns públics, com la salut i l’educació.

Conscients de la importància d’aquest treball interdisciplinari per assolir el Benestar Planetari, la universitat premia qualsevol aportació que pugui contribuir a desenvolupar nous coneixements en àrees com el canvi climàtic, les energies netes, la producció alimentària i dietes sanes amb baix impacte ambiental, el desenvolupament sostenible o la salut global, entre d’altres. Els treballs poden ser de caràcter teòric o empíric, amb metodologies quantitatives o qualitatives, de desenvolupament tècnic o de caràcter artístic, i han d’estar qualificats amb una nota mínima de 8,5 i fer servir una de les llengües següents: català, castellà o anglès.

Modalitats TFG i TFM

Per a presentar-se al premi en la modalitat TFG s’ha d’haver presentat un treball de fi de grau en Benestar Planetari durant el curs acadèmic 2019-2020 en qualsevol dels graus que imparteix la UPF i ESCI-UPF. El premi està dotat amb 1.000 euros per treball, finançats per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF. I també s’atorgaran dos segons premis de 500 euros cadascun, finançats per la UPF. Les persones guanyadores rebran també un diploma de menció, que es lliurarà en un acte públic.

En la modalitat TFM, es pot participar amb un treball de fi de màster en Benestar Planetari presentat durant el curs acadèmic 2019-2020 en qualsevol dels programes de màster de la UPF, la Barcelona School of Management-UPF o ESCI-UPF. El primer premi està dotat amb 1.000 euros per treball, finançats per la Barcelona School of Management-UPF. I, a més, s’atorgaran dos segons premis de 500 euros cadascun, finançats per la Càtedra UNESCO ESCI-UPF. Com en el cas dels TFG, les persones guanyadores rebran també un diploma de menció, que es lliurarà en un acte públic.

We also recommend you