ESCI-UPF

ICEX i ACCIÓ presenten el seu programa de beques a ESCI-UPF

  • 04/03/2020
  • 1 min reading time
ACCIÓ ICEX
Josefa Toledo, representant de la Direcció Territorial de Comerç a Catalunya d’ICEX, durant la seva xerrada. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

El programa d’orientació laboral d’ESCI-UPF ofereix assessorament personalitzat als alumnes de 4t i fins a 6 mesos després de finalitzar els seus estudis de Grau. És dins d’aquest programa que s’inscriu la xerrada que han fet ACCIÓ i ICEX per tal de presentar les seves beques per graduats del GNMI.

Les encarregades de presentar aquesta xerrada han estat Núria Quintana, Marta Calsina, gestores del projecte de RRHH d’ACCIÓ, i Josefa Toledo, en representació de la Direcció Territorial de Comerç a Catalunya d’ICEX.

ACCIÓ és una agència del govern de la Generalitat que treballa per la competitivitat de l’empresa catalana en el panorama internacional. Actualment, tenen 40 oficines arreu del món i tenen un programa ampli de beques que garanteixen una primera experiència professional en àmbits d’internacionalització empresarial. Les beques que han presentat avui són de 9 mesos i remunerades segons el lloc de destinació. Algunes de les oficines que tenen un procés d’aplicacions obert o per obrir són: Berlín, Miami, Montreal, Brussel·les, Nova Delhi, Nova York, París, Sidney, Silicon Valley o Washington. Per poder sol·licitar plaça, els alumnes hauran de tenir el grau finalitzat, menys de 30 anys (inscrits al SOC), nivell mig d’anglès i la llengua del país de destinació, a part de dominar el català i el castellà.

Les beques de l’ICEX, dependent del Gobierno de España, són bastant diferents. Els becats, que han de passar un examen i un procés de selecció, ho estan durant tres anys: el primer, fan un MBA a Madrid; el segon, realitzen pràctiques a oficines comercials d’Espanya; i el tercer, desenvolupen pràctiques en empreses o organismes internacionals. Com ha explicat Josefa Toledo, en el primer any, el becat únicament ha de pagar les taxes universitàries i la vida a Madrid. En els anys següents les pràctiques són remunerades, també segons el lloc de destinació. Els requisits per poder accedir a aquestes ofertes són: tenir una titulació universitària, B2 d’idioma estranger i haver nascut després de l’1 de gener de 1992.

Aquestes són només algunes de les moltes opcions que el programa d’orientació laboral presenta als estudiants del GNMI. En cas que tingueu dubtes sobre com realitzar la sol·licitud o qualsevol dubte relacionat amb el vostre futur laboral, podeu adreçar-vos al Career Service Programme d’ESCI-UPF.

We also recommend you