ESCI-UPF

Nova sessió de Tag Stories

Tag Stories
L'alumna Mercè Capell durant la seva intervenció a Tag Stories. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Ahir es va celebrar la darrera sessió de Tag Stories. Organitzat per alumnes dels dos graus, hi van participar tres conferenciants de perfils molt diversos: una alumna del GNMI i dos professors del BDBI; un, enginyer informàtic que treballa a l’Institut de Ciències de l’Espai i l'altre, bioquímic que actualment treballa en el sector privat.

Tag Stories, el projecte creat i organitzat per un grup d’alumnes d’ESCI-UPF i que pren la fórmula de les Ted talks, es va dur a terme ahir per la tarda a la Sala d’actes. Els tres conferenciants d’ahir eren una alumna del GNMI i dos professors del BDBI.

La primera presentació la va realitzar l’alumna de quart Mercè Capell. Sota el títol«Prácticas no Convencionales: Cómo encontrar prácticas fuera de la bolsa de trabajo de tu facultad» , va parlar de la seva experiència buscant pràctiques fora del que oferia la universitat. Per ella era imprescindible treballar en un lloc alineat amb els seus valors. Volia treballar en una empresa de moda i que fos sostenible, així que va preparar un CV i una carta de presentació diferents, on la carta era com una etiqueta de roba. El seu discurs volia donar als alumnes eines clau per buscar una nova feina. Potser una idea tan original com la seva no és vàlida per a totes les empreses,  de manera que és imprescindible entendre a qui t’adreces i explicar allò que volen saber de tu.

El següent a parlar va ser Lluís Gesa, enginyer informàtic i professor del BDBI. Va titular la seva xerrada: «Fer del teu hobby professió: 3 dècades envoltat de codi». Gesa va explicar quin ha estat el recorregut acadèmic que l’ha portat a treballar en projectes tant espectaculars com el Projecte LISA PathFinder de l’Agència Espacial Europea. “Tot parteix d’una vocació”, va explicar. “Des dels 10 anys sabia que volia treballar amb ordinadors i que ho faria fossin quins fossin els obstacles”. La fórmula era clara, “perseverar en allò que estimes et farà sentir molt més realitzat que cobrar més en una feina diferent”.

L’últim conferenciant va ser Gerard Santiago, bioquímic i professor del BDBI. La seva xerrada, «De la ciencia a la empresa: transferencia de conocimiento del laboratorio a la spin-off», va descriure el recorregut que va realitzar des del món acadèmic com a doctor al món empresarial. El seu discurs va girar al voltant de la dificultat que suposa implantar la mentalitat empresarial en el món científic i les limitacions que té el desenvolupament d’aquestes idees a l’estat espanyol. Un dels aspectes clau del seu discurs va ser “has de demostrar amb fets allò que planteges amb idees. No serveix de res tenir una idea genial si només es queda en una idea”.

El debat posterior es va centrar en què cal saber què t’apassiona i posar els teus interessos i alegries per davant de coses que són superficials. Com deia Lluís Gesa, “Quin sentit té cobrar molt si no tens vida o no ets feliç?”

Si voleu assistir a les xerrades que organitza Tag Stories, podeu seguir el seu perfil a Instagram i LinkedIn. I també els podeu escriure un e-mail si voleu participar en aquest projecte.

We also recommend you