ESCI-UPF

“Treballar de…”, una sessió per preparar les pràctiques

Cinc alumni comparteixen la seva experiència laboral

  • 08/01/2020
  • 2 mins reading time
Pràctiques
D'esquerra a dreta els alumni Clara Blanco, Beatriz Muñoz, Gerard Pujol, Flavia de Petrillo i Alejandro Alcázar. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

En la sessió de Pràctiques organitzada pel Career Service, els alumnes de 3r del GNMI han tingut l’oportunitat de conèixer la trajectòria laboral de cinc alumni, veure els reptes que han afrontat al llarg de la seva carrera i escoltar els seus consells.

Clara Blanco, Alejandro Alcázar, Beatriz Muñoz, Flavia de Petrillo i Gerard Pujol han explicat “Què vol dir treballar de…?” en les seves posicions i han donat consells als estudiants per afrontar el que possiblement serà el seu primer contacte amb el món laboral per aprofitar al màxim les pràctiques d’empresa.

Clara Blanco. Directora d’Operacions a COBAPHARMA

Blanco es va graduar el 2004 i, abans d’entrar a COBAPHARMA i trobar allò que li agradava, va passar per diferents empreses. Aquest recorregut li ha servit per conèixer diversos entorns i li ha permès adquirir un bagatge de coneixements que l’han enriquit a nivell professional. D’altra banda, Blanco ha remarcat que, a l’hora de treballar, “cal ser flexible i adaptar-se als canvis”.

Alejandro Alcázar. Division Manager a COBAPHARMA

Graduat el 2016, Alejandro Alcázar va tenir el primer contacte amb COBAPHARMA durant les pràctiques d’empresa, on va treballar en l’àrea d’exportació durant un any i mig. Després d’acabar la carrera, la companyia li va fer una oferta i va decidir quedar-s’hi. Li van encarregar la creació de la unitat de negoci Nutriceutica, que a dia d’avui gestiona i coordina.
Alcázar ha animat els estudiants a no dir mai que “no” a una entrevista de feina, a contactar amb empreses petites a banda de les grans multinacionals i veure quina és la projecció laboral que els ofereixen.

Beatriz Muñoz. Program Manager a la Fundació SHIP2B

Beatriz Muñoz es dedica a la inversió d’impacte de projectes socials. Quan es va graduar el 2011 va entrar a treballar a Inditex, a la divisió de compres d’Oysho, ja que volia treballar en una gran multinacional. A nivell personal, però, se sentia atreta pel tercer sector i volia trobar una feina que li permetés viatjar. Durant un temps va treballar d’export manager, però finalment, per alinear la seva carrera amb el seu propòsit personal, va cursar un màster a Madrid que li va permetre aplicar els coneixements d’empresa en temes socials.
Per a Bea Muñoz “no passa res si les pràctiques no t’agraden”, ja que tot serveix d’aprenentatge. També ha encoratjat els alumnes a preguntar molt i a buscar referents, donat que el món laboral canvia a gran velocitat, “la meva feina fa 5 anys no existia, potser avui encara no existeix la feina que vosaltres fareu”.

Flavia de Petrillo. Export Area Manager a Boboli

Graduada el 2015, Flavia de Petrillo va fer les pràctiques en el departament comercial de Bunge. Ha reconegut que va acceptar l’oferta perquè li va agradar la persona que la va entrevistar, “és important tenir un bon mentor quan fas pràctiques”.
Tenia ganes de viatjar, per això va anar a una start-up de moda i després va marxar a Milà amb ACCIÓ. A la tornada, va aplicar al graduate program de Bestseller (empresa danesa de moda). “Em van dir que no i vaig preguntar què li faltava al meu perfil”, va decidir que agafaria més experiència en retail i que ho tornaria a intentar. Després de treballar a Mango va tornar a aplicar a Bestseller i aquest cop ho va aconseguir: es va formar durant 2 anys a Dinamarca, ha viscut a Copenhaguen i Londres treballant al departament de vendes. I just fa uns mesos ha tornat a Barcelona, acceptant l’oferta de Boboli que li permet seguir viatjant.

Gerard Pujol. Import & Cross Trade al departament de vendes de CMA & CGM

També de la promoció de 2015, Pujol va realitzar les pràctiques a l’empresa naviliera CMA & CMG, al departament financer. L’experiència no li va agradar, però quan el van contactar un cop acabats els estudis, li van fer una oferta per al departament comercial. Avui fa més de 4 anys que hi treballa. Dins de l’empresa ha passat per moltes posicions, ha viscut a Canàries i ha animat els alumnes a “fer coses, cal dir que sí quan et proposen un repte i quedar-se amb el millor de cada moment per seguir creixent”.

Tots han coincidit que, molt més que els coneixements, “les empreses donen molta importància a les aptituds, els valors i les ganes”. Saber de números, tenir formació dóna avantatge competitiu, però això s’aprèn, l’actitud és innata i cal “tenir la ment oberta, deixar de banda els prejudicis i ser humils”.

We also recommend you