ESCI-UPF

Graduats, el món és vostre

La primera promoció del BDBI i la setena del GNMI van celebrar ahir la festa de graduació

  • 04/07/2019
  • 1 min reading time
Graduació
Alumnes del BDBI i del GNMI durant l'acte de graduació de dimarts passat. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Va ser un acte emotiu on els estudiants, veritables protagonistes de la festa, van rebre el merescut reconeixement per la feina feta. I va ser també un acte especial: es graduava la primera promoció del Grau en Bioinformàtica, juntament amb la setena promoció del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals.

L’acte de graduació va ser l’última oportunitat per compartir aquests anys intensos en una edició molt especial per als graduats però, especialment, per a Xavier Cuadras, el fins ara director d’ESCI-UPF, que recentment ha estat nomenat director de l’IDESCAT, i que va assistir a la seva darrera festa de graduació com a màxim responsable d’aquesta institució.

L’acte, intens i dinàmic, va estar amenitzat pels cants a cappella del grup Kundala i la lliçó magistral va córrer a càrrec del dr. Arcadi Navarro, catedràtic de genètica i professor ICREA a la UPF. Navarro va reflexionar sobre el futur dels nous graduats. Els va convidar a afrontar la vida amb ganes i passió i a no témer possibles fracassos. Són aquests dels que es pot aprendre i els que ensenyen a valorar el que s’ha fet i com s’ha fet. I són aquests fracassos, va recalcar, els que determinen a voler fer les coses bé.

El punt culminant, el més emotiu i, en darrera instància, la raó última de l’acte, va ser el lliurament dels diplomes de graduació. Tant els alumnes de Bioinformàtica com de Negocis i Màrqueting Internacionals van pujar a l’escenari, amb les seves flamants bandes penjades al coll, per recollir un títol anhelat durant anys i finalment ja a les seves mans.

Per part dels alumnes, Daniel Arco i Laura Aviñó, en representació dels graduats del BDBI, i Laura Aranda i Albert Massana, del GNMI, van fer un discurs ple de complicitats amb els seus companys sobre el seu pas per la Universitat. Van recordar vivències i experiències al llarg de molts trimestres i de moltes assignatures. Van evocar els moments de patiment i incertesa, els moments d’esbarjo, de viure en altres països i de treballar en empreses i en centres de recerca. En definitiva, van fer un recorregut vital pel que ha estat el seu frugal pas per una universitat que ja els enyora.

Com a cloenda de l’acte, i abans de cantar el mític i sempre emocionant Gaudeamus igitur, Quim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, es va dirigir a l’audiència, però molt especialment als graduats. Els va demanar esperit crític, que apostessin pels valors com a nord en la seva actuació i comportament professional. Els va recordar, a més, que vivim en un món globalitzat i que amb la formació rebuda i el respecte per la diversitat havien de sortir a conèixer món i fer-lo seu. Els va remarcar, en definitiva, que ara enceten la que serà l’etapa més llarga i profitosa de les seves vides.

We also recommend you