LCA4Climate

III Fòrum Empresarial de l’Anoia

“L’horitzó de la transformació empresarial”

  • 04/04/2019
  • 1 min reading time
III Fòrum Empresarial de l’Anoia
Exposició d'experts en transformació digital i economia circular, incloent-hi Pere Fullana (a la dreta) /Foto: Unió Empresarial de l'Anoia (UEA)

El director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana i Palmer, ha participat en el III Fòrum Empresarial de l'Anoia, organitzat per la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) el passat dimecres 27 de març sota el títol “L'horitzó de la transformació empresarial”.

Més de tres-centes persones han assistit al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada amb motiu de la celebració del III Fòrum Empresarial de l’Anoia, que té per objectiu posar les inquietuds, preocupacions, reptes, necessitats i idees de futur de l’empresariat anoienc i plantejar les eines de treball necessàries per a millorar-ne la competitivitat. Es tracta d’un acte acadèmic organitzat i impulsat per la patronal anoienca, presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i que ha comptat amb la participació de Pere Fullana i Palmer, entre altres experts en transformació digital, innovació i economia circular, enginyers, empresaris, agents econòmics i socials de la comarca, i diverses autoritats polítiques.

Sota el títol “L’horitzó de la transformació empresarial”, la tercera edició del Fòrum Empresarial de l’Anoia ha situat el focus d’atenció en la transformació empresarial i social, de la mà de la digitalització dels processos, l’eficiència i l’economia circular. “Aquest canvi pivota sobre dos eixos principals: l’abandonament d’un model econòmic lineal per un model circular, i la integració de les noves tecnologies de la informació al procés de producció, distribució i consum, el que coneixem per Indústria 4.0”, segons els organitzadors. En aquest sentit, afegeixen que “aquests dos eixos són els que ens marquen i ens marcaran com ha de ser l’empresa del futur: sostenible, eficient, innovadora, puntera, connectada, respectuosa amb l’entorn, mediambiental i socialment parlant”. Per la seva banda, el president de la UEA, Joan Domènech, ha destacat que la transformació empresarial i social “és una de les preocupacions manifestades pels empresaris de la comarca, una inquietud que és latent i sobre la qual hi ha molt desconeixement”.

La jornada ha comptat amb l’exposició de diversos experts en relació a la transformació digital i l’economia circular, incloent-hi la presentació de Pere Fullana i Palmer de la Càtedra UNESCO ESCI-UPF sobre diversos casos d’èxit en mobiliari urbà, bicicletes, envasos, detergents, actes públics, oli d’oliva, etc.

Durant el fòrum, s’ha presentat també l’informe “III Empresa i Progrés – L’horitzó de la transformació empresarial”, un document elaborat “a través d’una tasca d’escolta i aproximació a les necessitats de l’empresariat, els treballadors, els sectors i el territori, i a la vegada, efectuant una anàlisi i un estudi de la seva realitat en relació amb Catalunya, Espanya i l’entorn internacional”. En la seva elaboració, la UEA ha implicat a més de 800 persones, empreses i agents a través de fòrums i jornades tècniques de treball.

We also recommend you