Business LCA4Climate

Economia circular i innovació

  • 14/02/2019
  • 1 min reading time
economia circular

El setmanari comarcal La Veu de l’Anoia i la Unió Empresarial de l’Anoia, entre altres mitjans, publiquen l’article d’opinió «Economia circular, dues cares de la mateixa moneda», d’Alba Bala. La investigadora sènior de la Càtedra UNESCO de Cicle de vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, analitza el canvi de paradigma econòmic que té per objectiu la instauració d’una economia reparadora i regeneradora: l’economia circular.

La investigadora, explica que «el canvi cap a una economia circular obre la porta a noves oportunitats de negoci, des dels segments de mercat tradicionals (client-empresa o empresa-empresa) on es pot potenciar, per exemple, la venda de productes amb components reciclats o la simbiosi industrial, que suposa l’aprofitament per part d’una empresa dels residus, fluids o emissions generats per una altra, fins a l’obertura de nous segments de mercat (client-client o client-empresa) des d’on desenvolupar models d’economia col·laborativa o bé la revenda de productes usats dels clients a les empreses».

We also recommend you