El setmanari comarcal La Veu de l’Anoia i la Unió Empresarial de l’Anoia, entre altres mitjans, publiquen l’article d’opinió «Economia circular, dues cares de la mateixa moneda», d’Alba Bala. La investigadora sènior de la Càtedra UNESCO de Cicle de vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, analitza el canvi de paradigma econòmic que té per objectiu la instauració d’una economia reparadora i regeneradora: l’economia circular.
La investigadora, explica que «el canvi cap a una economia circular obre la porta a noves oportunitats de negoci, des dels segments de mercat tradicionals (client-empresa o empresa-empresa) on es pot potenciar, per exemple, la venda de productes amb components reciclats o la simbiosi industrial, que suposa l’aprofitament per part d’una empresa dels residus, fluids o emissions generats per una altra, fins a l’obertura de nous segments de mercat (client-client o client-empresa) des d’on desenvolupar models d’economia col·laborativa o bé la revenda de productes usats dels clients a les empreses».
¿Te apasionan las relaciones internacionales, el mundo digital, el desarrollo sostenible y los proyectos en equipo? Organiza tu ‘hub’ y forma parte del Generation Connect Global Youth Summit 2022 de la UIT.
Lela Mélon, the ESCI-UPF Director of the Postgraduate Programme on Sustainability Transition Management and Climate Emergency, writes about The Times Higher Education Europe Universities Summit, held this week in Barcelona.
Jaume Albertí, investigador de la Càtedra UNESCO en Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, escriu sobre les conclusions de la COP 26 celebrada a Glasgow i apunta cap on ens hem d’encaminar de cara als propers anys.
Leave a message