Bioinformatics

Bioinformàtica, un camp de futur

  • 14/01/2019
  • 1 min reading time
Foto: TheDigitalArtist

Hafid Laayouni, cap d’estudis del BDBI, va concedir una entrevista al diari La República que es va publicar el passat 11 de gener. Aprofitant que aquest curs es graduarà la primera promoció del BDBI, l’entrevista vol donar a conèixer el grau entre els joves i explicar perquè la bioinformàtica és un camp amb molt de futur.

Laayouni assenyala la importància d’haver unit biologia i informàtica, ja que amb els avenços actuals, obtenir dades és més ràpid i econòmic que vint anys enrere i això permet invertir molt més temps en la interpretació de les dades. A més, el perfil del bioinformàtic va molt buscat en els grups de recerca, ja que és capaç de congeniar dues ciències sota un mateix llenguatge.

Les oportunitats de futur dels estudiants del BDBI són un dels altres temes abordats en l’entrevista. Algunes de les àrees amb més sortides professionals són les farmacèutiques, els grups de recerca o els hospitals. Però no només aquests: la bioinformàtica és un camp amb molt potencial que cada vegada desperta més interès. Per posar un exemple, per a les pràctiques dels alumnes de tercer es va fer una crida a empreses i centres de recerca que volguessin participar en el programa. Es van presentar un total de 80 propostes… per a 25 alumnes.

Per últim, l’entrevista aprofundeix en una de les matèries d’estudi de la bioinformàtica, la genòmica. Identificar la seqüència del genoma humà ha suposat un gran avenç per comprendre perquè som com som, però si volem ser capaços d’interpretar la quantitat ingent d’informació que se’n pot extreure, cal recórrer a la informàtica. Així doncs, com diu Laayouni, “la computació mai no substituirà la biologia de sempre, les mateixes preguntes, el mètode científic…, però li dona una empenta molt gran i facilita la feina del biòleg”.

We also recommend you