ESCI-UPF

L’aventura d’estudiar fora

Més de 500 alumnes de fora vindran a estudiar a ESCI-UPF durant aquest curs i una norantena de doers marxaran a l’estranger gràcies als programes d’intercanvi que té signats la universitat.

Ja ho diu la dita popular: “Roda el món i torna al Born”. Els estudiants del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals tenen, per raons òbvies, ganes de viatjar i de conèixer noves cultures i maneres de fer. Forma part de l’ADN del GNMI, que està pensat per afavorir els programes d’intercanvi. Si estudies fer negocis amb empreses i professionals d’altres països, hi ha una màxima: cal, primer de tot, desenvolupar la sensibilitat i empatia davant de tercers. I una bona manera de fer-ho, és marxar i viure una temporada a l’estranger.

Enguany, sense anar més lluny, un total de 89 alumnes de tercer i quart han viatjat a múltiples destinacions. Hi ha, per tant, doers escampats per tot el món: per la Unió Europea, per Rússia, Estats Units, Llatinoamèrica o Àsia, ja sigui a la Xina, Japó o Singapur. I encara hi ha més destins, com el de Corea del Sud que no s’ha omplert, i són oportunitats úniques per aprendre i gaudir de vivències irrepetibles. De fet, hi ha tants doers, a tants llocs, i tan distants, que les 24 hores del dia n’hi ha algun de despert a qualsevol racó del món.

Ara bé, aquesta experiència també es pot viure en sentit contrari. És a dir, al voltant d’uns 90 alumnes estrangers, de procedències ben diverses, viuran aquest curs aquesta mateixa experiència a casa nostra. Són alumnes que vénen gràcies al programa Erasmus i als programes d’intercanvi bilateral que té firmats ESCI-UPF amb universitats d’arreu. I si a aquests 90 hi afegim els membres del programa study abroad, en total tenim més de mig miler d’estudiants estrangers que passen per les nostres aules cada any. Una oportunitat única d’interactuar amb gent d’altres cultures i de practicar idiomes sense sortir de casa.

We also recommend you