Marketing

Els centennials ja són aquí

La generació més jove marcarà les pautes de consum futures

  • 27/11/2018
  • 1 min reading time
Foto: Rawpixel.com

La generació Jasp, la generació X, la Y i ara la Z. La vida no s’atura. Si, fins fa poc, els millennials centraven l’interès de les empreses per detectar-ne els seus valors, la seva manera de pensar i d’actuar i com consumien; ara, la preocupació i l’interès es centren en els centennials.

Aquest segment de la població és el que va néixer a partir de 1997 i comprèn tots els que ara tenen entre 1 i 21 anys. No són pocs, segons l’estudi de Kantar Centennials at 21, representen el 35% de la població mundial, tot i que la distribució geogràfica és molt desigual: la majoria estan concentrats a l’Àfrica, l’Orient Mitjà, el sud-est asiàtic i a l’Amèrica Llatina.

L’estudi apunta una sèrie de característiques que els defineixen i que condicionarà el seu comportament present i futur: són, a diferència dels millennials, “mòbil nadius”, ja que el centennial  de més edat tenia 10 anys quan es va dissenyar el primer iPhone.

Un altre aspecte que destaca l’informe de Kantar és que aquesta jove generació ha crescut en un ambient molt concret: lluny de l’època hedonista i de consum desaforat dels 90 i primers anys de la dècada dels 2000, han conegut de primera mà la crisi econòmica, els seus efectes i el lent creixement posterior. Des del primer moment, han viscut una època disruptiva en molts aspectes, començant per una connectivitat que ells entenen com a lògica i universal. No han conegut un món sense Google, assenyala molt gràficament l’estudi.

Kate Turkan, la responsable de l’estudi, vicepresidenta i responsable de Youth Insights a Kantar Consulting, apunta que aquests joves són persones de mentalitat oberta, que “valoren la diversitat” en àmbits com la cultura, la política, el gènere, la raça o la sexualitat. Són, a més, hàbils i enginyosos, així com conscients de les problemàtiques socials, mediambientals, polítiques i financeres existents.

Experiències vitals

Tot i així, el que es desprèn de la lectura de l’informe de Kantar és que no hi ha una ruptura en relació a la generació anterior, sinó una evolució que reforça alguns trets i valors ja detectats en els millennials. Així, per exemple, s’introdueix que uns i altres “són molt exigents amb les marques que trien” i que “busquen regularment oportunitats per aportar noves experiències a les seves vides”.

L’informe apunta que, fruit d’aquestes actituds, moltes marques ja han dissenyat estratègies per fer front a aquesta tossuda realitat. Com? “Afegint experiències a les interaccions amb la marca a través de botigues emergents, productes d’edició limitada o accés al contingut premium després d’una compra”.

La hiperactivitat dels centennials a les xarxes socials comporta també que les empreses hagin de desenvolupar noves estratègies per tenir presència en aquestes xarxes, ser divertides, entretingudes i oferir sempre la possibilitat de vendre a través d’aquestes.

L’estudi finalitza amb un apunt interessant. Els més joves de la casa, aquest 35% de la població mundial nascut després de 1997, té un poder de compra que va més enllà del seu limitat poder adquisitiu. Tenen una influència determinant en la despesa familiar, especialment en partides com els mobles, els viatges, el menjar i la beguda, l’electrònica de consum i els llocs on la família surt a dinar o sopar. És el senyal definitiu que els centennials ja són aquí.

We also recommend you