El professor d’ESCI-UPF, Ramon Xifré, acaba de publicar en col·laboració amb el també professor Josep F. Mària Serrano un quadern que, amb el títolCatalunya i Espanya: entre el reconeixement i la negociació, busca solucions per a reconduir una situació política, social i econòmica excessivament tensa sobretot viscuda els darrers dos anys. Els autors assenyalen que el propòsit “és revisar les relacions entre Catalunya i Espanya des de la clau del reconeixement”. De fet, el treball es basa en les tesis del filòsof canadenc Charles Taylor, conegut per haver teoritzat sobre la importància del reconeixement en debats relacionats amb la identitat. Taylor, tot i l’ascendència britànica, va néixer al Montreal, Quebec.
El treball arrenca amb els antecedents de les relacions entre Catalunya i Espanya, es centra en el deteriorament del pacte constitucional del 1978 i en l’escalada de les desavinences que va desembocar en el xoc institucional de l’any passat. Finalment, a més de repassar quins són els obstacles per a un reconeixement profund, el document acaba amb unes conclusions que passen per un diàleg entre les parts, constructiu i sincer.
Ramon Xifré, doctor en Economia, és director d’Investigació a ESCI-UPF i imparteix l’assignatura d’Organització d’empreses al GNMI i International Risk Analysis al MScIB, a més de la Master Thesis en aquest mateix màster.
Laia Hoyos, alumni del GNMI, ha estat guardonada amb el segon premi al millor TFG en Benestar Planetari 2022, convocat conjuntament per la UPF i la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic.
Students attending the Introduction to Bioinformatics course had the opportunity to listen to Paula Petrone, Biomedical Data Science team leader at ISGlobal, speaking about Artificial Intelligence.
Alberto Meseguer, coordinador del BDBI, entrevista Mar Albà, professora ICREA de l’Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i codirectora del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) que recentment ha rebut una ERC Advanced Grant.
Leave a message