ESCI-UPF

Un llibre per construir ponts

  • 26/11/2018
  • 1 min reading time
Foto: Centre d'estudis Cristianisme i Justícia

El professor d’ESCI-UPF, Ramon Xifré, acaba de publicar en col·laboració amb el també professor Josep F. Mària Serrano un quadern que, amb el títol Catalunya i Espanya: entre el reconeixement i la negociació, busca solucions per a reconduir una situació política, social i econòmica excessivament tensa sobretot viscuda els darrers dos anys. Els autors assenyalen que el propòsit “és revisar les relacions entre Catalunya i Espanya des de la clau del reconeixement”. De fet, el treball es basa en les tesis del filòsof canadenc Charles Taylor, conegut per haver teoritzat sobre la importància del reconeixement en debats relacionats amb la identitat. Taylor, tot i l’ascendència britànica, va néixer al Montreal, Quebec.

El treball arrenca amb els antecedents de les relacions entre Catalunya i Espanya, es centra en el deteriorament del pacte constitucional del 1978 i en l’escalada de les desavinences que va desembocar en el xoc institucional de l’any passat. Finalment, a més de repassar quins són els obstacles per a un reconeixement profund, el document acaba amb unes conclusions que passen per un diàleg entre les parts, constructiu i sincer.

Ramon Xifré, doctor en Economia, és director d’Investigació a ESCI-UPF i imparteix l’assignatura d’Organització d’empreses al GNMI i International Risk Analysis al MScIB, a més de la Master Thesis en aquest mateix màster.

We also recommend you