El setmanari La República del diari El Punt Avui dedica un ampli reportatge a la gestió de residus, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus destinada a fomentar accions sostenibles per reduir els residus i modificar el comportament quotidià dels ciutadans en matèria de consum i producció. «Hauríem de retornar els envasos? Sempre és millor separar la brossa?», són algunes de les preguntes que s’hi plantegen.
El reportatge destaca l’activitat duta a terme des de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, amb l’objectiu de promoure la investigació, l’educació, l’establiment de xarxes de col·laboració i la generació de documentació, orientada al desenvolupament sostenible de productes i processos a escala internacional.
Pere Fullana i Palmer, director de la Càtedra, destaca: «Al nostre país, la majoria de la gent pren les decisions de bona fe i segons el que li han dit. Però el nivell cultural, pel que fa al medi ambient, és baix. No vull dir ni molt menys que l’educació ambiental a l’escola sigui deficitària. Passa sovint que els fills ensenyen als pares. Una altra cosa és que aquests nens, després, siguin activistes, que és el que ens convé. No hem de ser simpatitzants, hem de ser activistes».
The UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF has published a paper on the new nutritional quality model they have developed based on the life cycle assessment to evaluate the environmental performance of protein sources.
Cristina Campos, researcher at the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF, comments on the results of the presentation and the CICEP research project, as well as her experience at the 19th Conference on Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems (SDEWES).
Cristina Campos, researcher at the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change at ESCI-UPF, shares the results of the project presented by Dr. Alba Bala at the 14th International Conference LCAFood 2024, held last month in Barcelona.
Leave a message