Universidad

Carla Altés a la World Trade Organization

Sóc estudiant de 2n de GNMI i he estat acceptada per participar al Model WTO, una trobada d’estudiants de tot el món per debatre i intercanviar punts de vista sobre temes relacionats amb el comerç internacional. Participants de 12 nacions posem en pràctica negociacions de temes concrets on també hi participen experts.

Les recomanacions de la setmana

Una Setmana Santa cultural

Aquesta setmana tenim una agenda carregada d’iniciatives culturals per fer al llarg de les vacances. A més de les habituals propostes de cinema, música i activitats vàries, també trobareu esdeveniments relacionats amb la Diada de Sant Jordi.

Decidir entre negocis i màrqueting

El Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals té una estructura senzilla: dos anys inicials amb assignatures bàsiques i obligatòries per donar pas a l’optativitat a tercer i quart. Però aquesta especialització és relativa, la formació és prou transversal i permet a l’alumne treballar en qualsevol departament de qualsevol empresa.

Ruanda, el genocidi oblidat

Un quart de segle després, el genocidi de Ruanda colpeja en la memòria d’aquells que van presenciar, atònits, una massacre que es va endur per endavant 800.000 morts en tres mesos. O el que és el mateix: 333 morts per hora durant un trimestre sencer en què el món va mirar cap a un altre costat.

Anònim: col·lecció Eric Forcada

80è aniversari del final de la Guerra Civil

Recórrer la memòria històrica

Els records d’una infantesa amb uns avis que van entendre el silenci com una forma de protecció dels seus fills i néts podria haver provocat l’oblit d’uns fets massa durs. Recórrer avui els paisatges on van lluitar, morir i estar empresonats tots aquests homes i dones ens ha de fer recordar la història, la nostra història. No la repetim.

80è aniversari del final de la Guerra Civil

Científics espanyols a l’exili

En finalitzar la Guerra Civil espanyola es va produir un exili massiu de republicans, entre els quals figuraven les cares més visibles de la recerca del segle XX. Un repàs als seus noms, evidència la descapitalització que va patir la ciència: Ignacio Bolivar, impulsor del desenvolupament de la ciència biològica, Blas Cabrera, “pare” de la física espanyola, o els químics Enrique Moles i Pilar de Madariaga.

80è aniversari del final de la Guerra Civil

80 anys del “Cautivo y desarmado”

Aquesta setmana es commemora el 80è aniversari del final de la Guerra Civil espanyola, fet que va desencadenar en la instauració de la dictadura franquista. Analitzem quines van ser les repercussions de caràcter econòmic i social per a la població espanyola.

80è aniversari del final de la Guerra Civil

Un conflicte traumàtic

Diuen els historiadors que no hi ha pitjor guerra que les civils, on els enfrontaments traspassen les diferències ideològiques i les rivalitats nacionals i es barregen amb les picabaralles entre membres de la pròpia comunitat (familiars, antics amics, veïns…) que aprofiten el context per ajustar comptes.

Bauhaus, 100 anys de disseny

L’Escola de la Bauhaus (“casa de la construcció” en alemany) va ser un projecte innovador impulsat per Walter Gropius amb la intenció d’unir les arts i el disseny i que va culminar en una arquitectura experimental i excepcional. Va néixer a Weimar el 1919, ara fa 100 anys.

25 aniversari

Doers out of the blue

A tots els que vam viure el procés de creació i llançament de la campanya World Wide Doers ens va agradar. Els alumnes d’aquell moment, alumni, personal, professorat, empreses, tots es van sentir identificats en menor o major grau amb una campanya que tenia per objectiu mostrar al món què fem, però el més important, qui som.

Les recomanacions de la setmana

Dumbo, vermut i NonStop

Dumbo posa la nota nostàlgica i sentimental a una cartellera molt variada, com també són variats els concerts que us recomanem aquesta setmana. I pel que fa a les activitats us descobrim un festival d’animació que no és només per a nens, una ruta per passejar entre negocis centenaris i com aprofitar les ofertes d’un market de segona mà.