Negocios

crisi coronavirus

Solucions per sortir de la crisi

Encara no fa una setmana que Pedro Sánchez ha anunciat un paquet de mesures per superar, o almenys esmorteir, la patacada econòmica que suposa la crisi del coronavirus. Entre d’altres, s’ha parlat de mobilitzar 200.000 milions d’euros, però els experts discrepen sobre la utilitat d’aquesta mesura.

Empreses coronavirus

Davant el corona, ens rentem les mans?

En pocs dies s’ha capgirat la vida al món. Hores d’ara, les UCI dels nostres hospitals són plenes de pacients, i hotels i fires de mostres s’acondicionen per atendre malalts. Es repeteix el trist patró del que ha passat a Itàlia. El personal sanitari està donant la vida per salvar els pacients. Estem en estat d’alarma, legal, psicològica i, ben aviat, econòmica.

Brexit política migratoria

Brexit, una nueva política migratoria

El gobierno británico anunció las líneas maestras de la nueva política migratoria post-Brexit que se aplicará a partir del 1 de enero de 2021. Este nuevo sistema supone una liberalización de los requisitos de acceso para los inmigrantes extracomunitarios, pero impone restricciones a los flujos migratorios procedentes de la UE al terminar con la libertad de circulación, trabajo y residencia.

Barcelona Fires

Barcelona, ciutat de fires

Fa més d’un segle que Barcelona acull centenars de fires i congressos, una xifra que la situa com la quarta ciutat del món a la llista de la “Asociación Internacional de Congresos y Convenciones”. Però potser ha estat la cancel·lació de la darrera edició del Mobile World Congress el que li ha donat més rellevància.

Brexit Globalization

The Brexit at the Globalization Crossroads

According to Immanuel Wallerstein (1930-2019), our times are an era of transition towards a new global system which is not yet fully defined. It is around this vagueness that the globalization crossroads stands. Since the new model will be the outcome of human creativity and interaction, we are the ones who must decide what turn globalization will make at this point. The Brexit has been one step in this construction underway.

Guerres comercials

Les guerres comercials amb perspectiva històrica

El proppassat 13 de gener, Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, va participar al dinar-tertúlia d’Economia de l’Ateneu Barcelonès amb una xerrada sobre les guerres comercials que hi ha hagut a la Història. L’acte, coordinat per Josep Maria Carreras i Puigdengolas, se celebra mensualment des de fa més de deu anys i va ser presentat Josep Maria Ureta.