Negocios

Com vendre més i millor

Les empreses compren i produeixen per vendre els seus productes. Aquesta és la màxima del negoci, aconseguir vendre tot i a bon preu. Però per fer-ho, és important ser capaços de dissenyar una estratègia coherent i que respongui a les necessitats del mercat. De vegades, però, són necessaris canvis profunds en l’empresa.

Repensar el retail

El retail viu en constant ebullició. Són tants i tant accelerats els canvis als que està sotmès, que moltes empreses senten un lògic vertigen per encarar el futur amb un mínim d’optimisme. Sílvia Bach, professora del Màster en Retail Internacional d’ESCI-UPF, ofereix algunes claus per millorar el punt de venda.

Cafès Novell, compromís i sostenibilitat

Els alumnes de l’assignatura Gestió de la sostenibilitat del GNMI han assistit a una conferència de Josep Novell, un dels tres germans propietaris de Cafès Novell, una empresa de segona generació especialitzada en l’elaboració i distribució de cafè que ha fet una clara aposta per la sostenibilitat i el producte orgànic.

Europa en positiu

La representació de la Comissió Europea a Barcelona ha volgut fer balanç del que han estat aquests anys del mandat de Jean-Claude Juncker al capdavant d’aquesta institució comunitària. El resum seria el d’un optimisme contingut, fruit d’unes amenaces que la pròpia Comissió no defuig com a inevitables.

El retail más pujante

Cada año, Deloitte pone negro sobre blanco la evolución del mundo de la distribución comercial en su Global Powers of Retailing. En esta última edición, quedan patentes dos tendencias ya conocidas: aumenta la concentración de los más grandes frente a la competencia y el online gana terreno.

Desacceleració, en cap cas recessió

Tot i el clima de desconfiança creixent fruit de l’amenaça d’una guerra comercial per les actituds del president estatunidenc i dels dubtes que planteja el Brexit, els economistes catalans consideren que no hi ha d’haver pànic ni por. La conjuntura econòmica és positiva i així ho continuarà sent al 2019.

El discount sube con fuerza

La manera cómo consumen los ciudadanos depara alguna que otra sorpresa, según se desprende del último barómetro del comportamiento de compra que ha publicado AECOC. A pesar de la importancia creciente del online, las decisiones de compra más importantes se toman en el punto de venta.

La crisi d’Islàndia

Avui, 20 de gener, fa 10 anys de l’inici de la crisi financera a Islàndia. Fem un repàs de com ha estat l’evolució de la situació econòmica del país: les dades precrisi, el moment de ruptura i les seves conseqüències, i com ha estat la seva recuperació.